USA:s president varnar Irak

NYHETER

SAN CRISTOBAL

USA:s president George W Bush varnade på fredagen för att USA kommer att vidta "lämpliga åtgärder" om Iraks ledare Saddam Hussein producerar massförstörelsevapen.

- Vi kommer att mycket noga iaktta huruvida han utvecklar massförstörelsevapen och om vi kommer på honom med att göra det, så kommer vi att vidta lämpliga åtgärder, sade Bush på en presskonferens under ett endagsbesök i Mexiko.

Bush fällde sitt uttalande efter det att han beordrat amerikanska stridsflygplan att slå ut irakiska radarinstallationer, som uppfattats som ett hot mot de allierades upprätthållande av flygförbudszonen i Irak.

Irak lovade på lördagen att slåss mot USA fram till seger, och anklagade samtidigt USA:s bombningar av Bagdad för att vara en "sionistisk sammansvärjning".

Löftet presenterades i en officiell kommuniké efter ett möte mellan president Saddam Hussein, militära och politiska ledare i Iraks revolutionära kommandoråd och det styrande Baath partiet. "Aggressionen kommer inte att tvinga Irak att ge upp sina rättigheter", hette det i kommunikén.

TT-Reuters ( )

ARTIKELN HANDLAR OM