Madeleine vill flytta till Italien

Hovet: Prinsessan är mycket intresserad av design

NYHETER

Prinsessan Madeleine gör som sin äldre syster. Efter studenten i vår flyttar hon utomlands för att studera inredning i Florens.

- Hon är mycket intresserad av design, säger hovets presschef Elisabeth Tarras-Wahlberg.

I juni tar prinsessan Madeleine, 18, studenten vid Enskilda gymnasiet i Stockholm.

Intresserad av design

Efter sommarlovet flyttar Madeleine till Florens, skriver veckotidningen Se & Hör. I ett år ska hon enligt tidningen studera inredningsdesign vid International Business School, IBS.

- Jag har ingen aning om de här uppgifterna stämmer. Helt omöjligt är det inte. Hon har sagt att hon vill åka utomlands efter studenten och hon har sagt att hon är intresserad av design, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg till Aftonbladet.

Samtidigt säger hon att inget ännu är beslutat om vad Madeleine ska göra efter studenten.

- Prinsessan har också sagt att hon gärna vill studera språk, särskilt engels-ka som hon vill få upp till en bättre nivå. Det är vad jag hört henne säga om

sin utbildning, säger Eli-

sabeth Tarras-Wahlberg

I sin första stora tv-intervju i julas berättade Madeleine om sitt stora intresse för design samt att inredningsarkitekt är hennes drömyrke.

Gör som syskonen

Exempelvis har hon ensam bestämt interiören i det vardagsrum på Drottningholms slott som hon delar med sin bror Carl Philip.

- Jag har alltid varit intresserad av design, form och färg. Det är inte bestämt riktigt, men jag ska försöka komma in någonstans, sa hon då.

Madeleine är sist ut av de kungliga barnen med att flytta utomlands. Båda hennes äldre syskon har studerat i USA.

Carl Philip var först. Han studerade på en high school redan som 15-åring, 1994.

Fyra år senare följde Victoria efter. Hon flydde uppmärksamheten om hennes ätstörningar och studerade och bodde i New York i två år. I slutet av förra året flyttade hon tillbaka till Sverige igen.

I höst är det Madeleines tur att lämna Sverige.

Jens Kärrman