Robinsonstjärna slog till domaren

Håkan Marklund: Jag står för vad jag har gjort

NYHETER

I sista sekunden avgjorde elitserielaget DM-finalen i innebandy.

Då gick ”Robinson-Håkan”, lagkapten i det förlorande division III-laget, till fysiskt angrepp - på domaren.

– Jag skulle göra det igen, säger Håkan Marklund.

Spelarna i division III-laget Gamla Stan från Skellefteå gjorde sitt livs match. Med bara sekunder kvar av den västerbottniska DM-finalen mot elitserieledarna IBK Dalen från Umeå stod det fortfarande 4-4.

Matchen gick mot förlängning.

Men så uppstod en rörig situation, bollen hamnade hos en fristående Dalen-spelare som med en sekund kvar av matchen kunde avgöra.

Fick matchstraff

Då rann sinnet över på lagkapten Marklund.

- Han sprang fram, knuffade mig två gånger i bröstet och skrek ”jävla idiot”. Sedan kom han tillbaka och ”bröstade” mig en gång till, säger den skakade domaren Jan Holmström som genast gav Marklund matchstraff.

Jan Holmström gör liknelser med Jan-Axel Alavaaras uppmärksammade överfall på domaren Thomas Andersson i ishockeysemifinalen 1998.

– Då var det en knuff – och det gav nio månaders avstängning. Det här tycker jag var värre.

Håkan Marklund:

– Just i det läget reagerade jag spontant. Jag har aldrig under mina 15 år som spelare fått matchstraff tidigare. Men det är så typiskt att domarna dömer till det stora lagets fördel.

Ångrar sig inte

– Och så allvarlig var det inte. Jag var först framme hos honom och knuffade till honom så att han tog ett steg tillbaka.

Finns det något försvar för att attackera en domare?

– Egentligen inte. Men känslorna svallade över. Och jag kan inte säga att jag ångrar det utan får väl stå för vad jag gjort. Jag är 34 år och är det så här man ska avsluta en karriär så får det väl bli så.

Nu väntar rapport till förbundet och förmodligen en kännbar avstängning för Robinson-kändisen.

Johan Andersson