Lärare uppvaktade elev – fick fängelse

NYHETER

En 39-årige lärare i Norge har dömts till fängelse efter att ha uppvaktat sin 12-åriga elev.

Läraren skrev kärlekssånger och gav henne smycken.

Han fick besöksförbud, som han bröt flera gånger.

Nu har läraren dömts till 45 dagars fängelse.

Rättegångsfallet är mycket uppmärksammat i Norge. Enligt domstolen har den 39-årige mannen upprepade gånger kränkt den 12-åriga flicka med sin envetna uppvaktning.

Norska Verdens Gang berättar att det främsta beviset mot mannen är en sång som han spelat in och gett till flickan. "Du är så vacker", heter låten, som bland annat beskriver 12-åringen "som en vårblomma", "där du sträcker dig upp mot solen på dina nakna tår".

Bjöd henne på utflykter

39-åringen träffade flickan första gången i en gymnastikhall sommaren 1998. Därefter ska han ha utvecklat ett intensivt intresse för henne. Flera gånger har han bjudit henne på båtutflykter, eller bett henne sitta barnvakt åt hans barn.

Läraren började träna på samma tider som 12-åringen. Han köpte en guldkedja i present på hennes födelsedag.

När han sedan dök upp som vikarie i flickans klass, tog hennes oroliga föräldrar upp saken med skolans rektor.

Skickade brev

39-åringen skickade ett brev till flickan där han talade om hur mycket han tyckte om henne. När brevets innehåll blev känt för skolledningen, valde mannen att säga upp sig.

Men han slutade inte uppvakta flickan.

I juni förra året krävde 12-åringens föräldrar att få ett samtal med läraren. Han erkände då att han var förälskad i deras dotter. Han förklarade att han hade legat i känslomässig dvala i åtta års tid, men att flickan fått honom att vakna upp.

Anmäldes till polisen

Flickans föräldrar anmälde mannen till polisen, och mannen belades med besöksförbud.

Ett förbud han brutit åtskilliga gånger. Bland annat flyttade han till en lägenhet bara 350 meter från 12-åringens bostad.

I rätten hävdade 39-åringen att han och 12-åringen bara var goda vänner, och att han inte hyser några andra känslor för henne.

Något domstolen inte trodde på. Mannen har nu dömts till fängelse i 45 dagar.

Maria Saving

ARTIKELN HANDLAR OM