Familj omkom i lavinolycka

Bilen begravdes i snömassorna

NYHETER

En tysk familj omkom i dag i en lavinolycka i Österrike.

Familjen satt i sin bil när snömassorna dränkte dem.

Minst fyra personer omkom i dag i lavinolyckor i Österrike. Ett flertal människor befaras ha kvävts av en stor lavin i närheten av Obergurgl, en skidort utanför Innsbruck.

En tysk familj - två vuxna och två barn - överraskades av lavinen när de satt i sin bil. Enligt nyhetsbyrån AP är de omkomna barnen en 13-årig pojke och en 11-årig flicka.

Räddningsmanskapet befarar dock att familjen inte var de enda som dog i lavinen, och letade i dag efter fler offer med helikoptrar, fjällräddare och hundar.

Sammanlagt har tre bilar hittats hittills. Två personer i en av dem var lindrigt skadade, medan en tredje person var helt oskadd.

Tidigare i dag grävdes ytterligare två personer fram i en annan lavin i Obergurgl. De hade också klarat sig med livet i behåll.

Rasade ner över vägsträcka

Enligt uppgift från TT bestod den stora lavinen i Obergurgl egentligen av flera ras som kom i tät följd. Den nerrasade snön dränkte en 300 meter lång vägsträcka.

Vädret har varit hårt med kraftiga snöfall på flera håll i Österrike den senaste tiden. På morgonen i dag gick myndigheterna ut och varnade för lavinfaran.

Många människor sitter insnöade på olika skidorter, bland annat Ischgl och Zuers, sedan vägar och järnvägsspår snöat över. Till Salzburg kan man bara ta sig i ett fordon utrustat med snökedjor.

Det hårda vädret väntas fortsätta även i helgen.

Maria Saving