Kvinna våldtagen på Arlanda

Anställd på flygplatsen gripen

NYHETER

En kvinna i 40-årsåldern våldtogs i morse i ett kontorsrum på Arlanda flygplats.

Den misstänkte gärningsmannen är anställd på flygplatsen.

När polisen höll inledande förhör med kvinnan var hon förvirrad och chockad. Därför var det till en början svårt att få klara uppgifter om det som hänt, berättar Royne Käck vid Arlandapolisen.

I går kväll skulle den 40-åriga kvinnan med ett plan till Finland. Hon missade planet, och på flygplatshotellet hade man inga rum lediga.

Kvinnan beslutade sig för att sätta sig i baren på Sky City och avvakta.

- Där kommer hon i kontakt med den här mannen. När han förstår i vilken belägenhet hon befinner sig så erbjuder han henne att sova i vilorummet som finns på hans kontor, säger Royne Käck till Aftonbladets internetupplaga.

Kvinnan tackade ja till mannens förslag, och tillsammans gick de till kontoret, beläget mellan två terminaler.

Polisen vill inte uppge exakt var på Arlanda mannen arbetar, men säger att olika flygbolag och speditörer har sina kontor på platsen.

Väl i rummet började mannen göra närmanden. Kvinnan avvisade honom, men mannen gav sig inte. Till slut genomförde han, enligt kvinnan, en våldtäkt i vilrummet.

Kvinnan larmade polisen vid 4-tiden i morse. När polisen kom till platsen visade hon dem till rummet där hon ska ha våldtagits.

Där låg den misstänkte gärningsmannen fortfarande kvar. Enligt polisen hade han somnat.

Mannen greps, och förnekar brott.

Senare på dagen fördes kvinnan till Karolinska sjukhuset där hon genomgick en undersökning.

Kontoret spärrades av, och på förmiddagen arbetade polisens tekniker med att säkra spår. Den misstänkte mannens kläder har också skickats på analys.

Maria Saving