Tonåring dog i villabrand efter festnatt

På festen våldtogs en 16-årig flicka

NYHETER

En yngre man omkom i en villabrand i Västerhaninge i går.

Polisen utesluter inte att branden var anlagd.

- Tekniker kommer att fastställa brandorsaken under dagen, säger Eije Ekengren, stationsbefäl vid Handenpolisen.

Foto: GUNNAR LUNDMARK/SCANPIX
Branden kan ha varit anlagd Villan där den 18-årige pojken brann inne var helt övertänd när polisen kom till platsen.

Polisen har ännu inte kunnat identifiera mannen. I villan bodde två bröder. Den ene brodern var bortrest över helgen och polisen misstänker att den döde är den yngre 18-årige brodern.

- Fadern har konstaterat att kroppen återfanns i sonens sovrum. Men det specifika kännemärke på kroppen som slutgiltigt skulle kunna fastställa identiteten gick inte att urskilja på grund av de svåra brännskadorna, säger Eije Ekengren.

Brann på flera ställen

När polisen kom till platsen klockan åtta på lördagsmorgonen var villan helt övertänd. Enligt vittnet som larmade om branden på morgonen brann det på två ställen, vid entrédörren till huset och i källaren.

Den främsta anledningen till att polisen misstänker att branden var anlagd är att man funnit två utbrända bilar tvåhundra meter från huset.

- Bilarna brann mellan tre och fyra på morgonen. Det råder ingen tvekan om att de bränderna var anlagda, vi har funnit bensindunkar. Det är grunden för att vi inte heller kan utesluta mordbrand.

Hade varit på fest i närheten

Under gårdagen hördes vänner till den 18-årige brodern. Flera av dem hade varit på en fest i föreningslokalen Mittpunkten på fredagskvällen, en halv kilometer från villan. Med all sannolikhet var även 18-åringen där.

Parallellt med brandutredningen utreder polisen en våldtäkt av en 16-årig flicka. Våldtäkten ägde rum på festen i föreningslokalen.

Två män höll ner flickan mot ett bord medan en tredje utförde våldtäkten.

Polis tillkallades och flickan fördes till sjukhus. Hon var svårt chockad men hade inga allvarliga fysiska skador.

- Teknikerna har gjort vissa fynd som styrker hennes uppgifter, säger Eije Ekengren.

- Vi har ännu inte kunnat identifiera gärningsmännen. Men tack vare flickans uppgifter och andra vittnesuppgifter är jag övertygad att vi kommer att kunna fastställa identiteten under morgondagen.

Elisabeth Lindham