Man anhållen för hotellbrand i Åre

Misstänks ha satt eld på bastun i Sun Wing Resort

NYHETER

ÖSTERSUND

En 43-årig man anhölls på lördagsnatten misstänkt för att ha tänt eld på hotellbastun i Sun Wing Resort i Åre.

Branden var den andra på kort tid som drabbat hotell i Åre.

Branden på hotellet Sun Wing Resort i Åre startade i bastun strax före klockan åtta på lördagskvällen. Enligt Peter Nilsson, platschef på hotellet, fanns det då personal i närheten som höll på att stänga avdelningen.

- Det måste ha varit en iskall person som gått förbi kassan och in i bastun och sedan ut igen, säger Peter Nilsson.

Bastun helt förstörd

Vid branden förstördes den stora bastun helt, men elden hindrades från att sprida sig. Rökdykare hann konstatera att branden startat på flera ställen vilket tyder på att den var anlagd. 400 av hotellets gäster evakuerades men kunde återvända efter några timmar.

Några timmar efter branden greps 43-åringen i Åre samhälle, misstänkt för mordbrand.

- Uppgifter pekade rätt snabbt på att det kunde vara han. Han har setts i närheten och inne på hotellet, säger Kerstin Söderberg vid polisen i Östersund.

Inte gäst på hotellet

Mannen kommer enligt polisen från Mellansverige och var inte gäst på hotellet. Han hade vistats i Åre under några dagar.

Branden på Sun Wing Resort var den andra hotellbranden på mycket kort tid i Åre. Bara tre dagar tidigare, på torsdagen, brann bastun på hotell Diplomat Ski Lodge. Då tvingades hotellet evakuera gäster från närmare 30 rum under hela natten. Polisen utgick då från att det var en olyckshändelse.

- Jag hoppas verkligen att det är rätt man de gripit så att det inte blir fler bränder, säger Yngve Larsson, platschef på räddningstjänsten i Åre till TT.

Ingen person kom till skada vid de två bränderna.

Fredrik Sjöquist/TT