Två döda i skottlossning i USA-skola

NYHETER

Två elever sköts till döds och 13 elever och lärare skadades då en 15-årig pojke öppnade eld på en skola i San Diego i USA under måndagen.

Polisen har gripit 15-åringen misstänkt för dådet.

Den gripne pojken hade under helgen hotat med att genomföra ett blodbad på skolan.

Foto: AP
SKOTTDRAMA Strax före halv tio på förmiddagen, 18.30 svensk tid, började en pistolbeväpnad elev skjuta vilt omkring sig på en av skolans toaletter. Två personer sköts till döds och 13 skadades.

Lektionerna hade precis startat då eleven började skjuta omkring sig i gymnasieskolan, som ligger i en förort 16 kilometer utanför San Diego i Kalifornien.

Strax före halv tio på förmiddagen, 18.30 svensk tid, började en tonårig elev skjuta vilt omkring sig på en av skolans toaletter.

- Jag hörde skottlossning och människor som började skrika och såg hur folk började springa, berättar Alicia Zimmer, en av eleverna vid Santana High School för tv-kanalen KGTV.

Vittnen uppger att eleven smålog när han urskiljningslöst avfyrade ett långpipigt handeldvapen mot sina kamrater. Exakt vilket vapen som använts var vid 19-tiden på måndagen oklart.

Skolan har 1 900 elever. Alla som befann sig på skolan evakuerades snabbt till en näraliggande parkeringsplats direkt efter skottlossningen.

Kort tid efter dådet uppgavs att ingen omkommit. Senare uppgifter talar dock om två döda och 13 skadade.

Enligt lokala medier kunde flera av de skadade eleverna prata och vinka till sina kamrater. Polisen uppger dock att flera av eleverna kan vara allvarligt skadade.

Chockade elever och föräldrar samlades utanför skolan. Skottskadade och nerblodade elever kördes till sjukhus medan chockade och gråtande elver samlades utanför tillsammans med föräldrar som strömmade till.

Polisen uppger att de gripit en person som uppges vara elev misstänkt för skottlossningen. Motivet till dådet var på kvällen okänt.

Caroline Olsson, TT ( )

ARTIKELN HANDLAR OM