Bert Karlssons vän försvunnen

300 personer hörda av polisen – nu utlyser skivbolagskungen belöning

1 av 2 | Foto: ANDERS DEROS
”JAG TROR JENS ÄR DÖD” Skivbolagskungen Bert Karlsson har tillsammans med Jens föräldrar utlyst en belöning till den som kan lämna uppgifter om försvinnandet. Jens Wellstead sågs senast i Skara den 27 januari.
NYHETER

Skivbolagsdirektören Bert Karlssons vän, Skarabon Jens Wellstead, är försvunnen sedan den 27 januari.

Polisen har hört över 300 personer för att få svaret på vad som hänt honom. Men ännu är försvinnandet en gåta.

- Jag tror att Jens är död, säger Bert Karlsson.

Lördagen den 27 januari hade Jens Wellstead, 24, besökt en pub i Skara tillsammans med några vänner. Han avslutade kvällen med en efterfest hos några han kände. Han lämnade festen för att ta sig hem, men där slutar spåren.

Över 300 personer förhörda

Polisen har hört över 300 personer, människor som Jens kom i kontakt med kvällen före försvinnandet. Men ännu har inget genombrott skett i polisutredningen. Två personer har tidigare anhållits, misstänkta för inblandning i 24-åringens försvinnande. Båda är i dag försatta på fri fot i brist på bevis.

Misstanke om mord

- Vi arbetar efter en brottsteori, men det är ingenting vi vill gå ut med i dag. Brottet är dock rubricerat som misstanke om mord, säger Ulf Rosenberg, kriminalinspektör vid länskriminalen i Skövde.

Skivbolagskungen Bert Karlsson har engagerat sig mycket för att få svaret på vad som hänt Jens Wellstead. Tillsammans med föräldrarna har han utlyst en belöning på 80 000 kronor till den som har tips som kan leda till att Jens hittas.

”Jens var ofta hemma hos mig”

- Jens var ofta hemma hos mig och hans far känner jag sedan lång tid tillbaka. Jag betraktar honom som en av mina närmaste vänner, säger Bert Karlsson.

Vad tror du har hänt med Jens?

- Jag tror att han är död. Det finns ingen annan förklaring.

Bert Karlsson säger att Jens Wellsteads försvinnande präglar hela staden - Skara.

- Skara är en liten stad. De flesta visste vem Jens var och han hade en stor umgängeskrets.

Hur skulle du vilja beskriva honom?

- En underbar kille, alert och framåt. En bra vän.

Bert Karlsson blir tyst en stund. Sedan säger han.

"Kriminella gäng sprider skräck"

- Det är samhällets fel att det här har hänt. Det händer så mycket skit nuförtiden. I Skara finns kriminella gäng som sprider skräck i hela stan. Det är för jäkligt.

Utredarna vid länkriminalen i Skövde säger att de är övertygade om att fallet kommer att lösas. Det strömmar hela tiden in tips från folk och i dagsläget arbetar ett tiotal poliser med utredningen om Jens försvinnande.

- Vi tror fortfarande att det finns personer som kan ha gjort iaktagelser, men som ännu inte har hört av sig till oss. Även om man kan tycka att det inte är så viktig information man har att komma med, så kan det betyda mycket för oss. Därför vill vi att alla som var ute på stan den 27 januari hör av sig till oss.

Claes Thunblad