Solarieägare fick fängelse för koppleri

NYHETER

MALMÖ

I över fem år fungerade solariet som täckmantel för en bordell. Åklagaren gissar att den 29-årige innehavaren har tjänat långt över en miljon på sexaffärerna.

På tisdagen dömdes mannen till fängelse i ett år och tre månader för koppleri, bokförings- och narkotikabrott.

Enligt åtalet har 29-åringen under årens lopp utnyttjat minst tio kvinnor som mot ersättning tagit emot kunder i solariebordellen, inrymd i källarvåningen till ett hyreshus i ett vanligt bostadsområde i Malmö.

Bordellverksamheten avslöjades i december förra året. Det talades då om att det bland kunderna fanns en polisman, men de kundlistor som åklagaren anförde som ett av sina bevis bekräftade inte det ryktet.

Kundlistorna sträckte sig över två år tillbaka. Med ledning av dem räknade kammaråklagare Mats Svensson i Malmö ut att mannen tjänat minst 1,6 miljoner kronor på fem år. Under årens lopp skall närmare 7 200 personer - till nästan 100 procent män - ha besökt solariet.

Under rättegången i Malmö tingsrätt förra månaden förnekade mannen all skuld och hävdade att han varit omedveten om att det pågick sexhandel parallellt med den legala solarieverksamheten. Det enda han sade sig känna till var att kunder erbjöds vanlig massage.

Att kundkretsen så gott som uteslutande bestod av män förklarade 29-åringen med att män arbetar så hårt att de oftare behöver massage.

Ett halvdussin kvinnor, som alla medgav att de tagit emot sexkunder, vittnade emellertid emot 29-åringen. Denne skulle ha avkrävt kvinnorna större delen av deras ersättning och varje gång allra minst en "grundavgift" på 225 kronor.

TT