Mördad man hittad utanför Klippan

NYHETER

Liket efter en man hittades på torsdagen nödtorftigt begravd utanför Klippan i Skåne.

Enligt polisen handlar det om mord.

Upptäckten gjordes av en kvinna som var ute och joggade. Hon blev misstänksam och ringde polisen.

- Kvinnan har sett vissa spår som tyder på att en våldshändelse skett där. Vi betraktar det som mord, säger Charley Nilsson vid polisen i Helsingborg.

Av spaningstekniska skäl vill han inte avslöja vad joggaren såg som väckte misstankar.

Platsen ligger relativt ostört nordost om pappersbruket i Klippan. Närmaste bostadshus ligger drygt 500 meter bort. Larmet om det makabra fyndet kom cirka kvart över åtta på morgonen.

- Vi åkte ut direkt och spärrade av. Vid ett kärr cirka hundra meter från den plats där det gjorts iakttagelser anträffades en kropp delvis dold, säger Charley Nilsson.

Medelålders man

Den döde är enligt polisen 30-35 år gammal, 180-190 cm lång och med normal kroppsbyggnad, mörkt hår, välansat skägg och mustasch.

Det råder enligt polisen inga tvivel om att ett våldsbrott skett. Någon eller några har sedan försökt gömma liket genom att försöka dölja det med jord.

- Vi har ännu inte identifierat den döde. Men det handlar sannolikt om en medelålders man. Rättsläkaren kommer till platsen under eftermiddagen för att se på kroppen.

Några vapen eller andra misstänkta tillhyggen hade på torsdagseftermiddagen inte anträffats.

- Det finns vissa hjulspår uppe vid Krikavägen, som leder mot samhället Krika. Men vi vet inte om det finns några samband. Däremot är vi intresserade av upplysningar från någon som kan ha gjort iakttagelser i det här området, säger Charley Nilsson.

- Vi kan inte avslöja vad vi hittat i övrigt. Och vi kan inte säga något om skador på kroppen.

Det är inte heller känt när mordet har skett.

- Det kan vara allt från natten innan till en tid bakåt. Men det här är sannolikt en ganska färsk historia.

Kartlägger området

Polisens tekniker har arbetat sedan i förmiddags för att kartlägga området där den döde hittades. De kommer att vara igång så länge ljuset varar.

Polisen kommer att ha bevakning under natten eftersom de sannolikt inte blir klara i dag.

Caroline Olsson