Han hämtades på arbetet före mordet

Vännen: Inget annat än pengar kan ligga bakom

NYHETER

KLIPPAN

Den 35-årige mannen kan ha känt sin mördare.

I onsdags blev han hämtad på sin arbetsplats av en tidigare affärsbekant – morgonen därpå hittades han begravd i ett kärr i Klippan.

– Inget annat än pengar kan ligga bakom, säger en av den dödes nära vänner.

Foto: ANDRÉ DE LOISTED
IDENTIFIERADES MED FINGERAVTRYCK Den mördade 35-åringen som i förrgår hittades i Klippan kom till Sverige för 13 år sedan och var svensk medborgare sedan 1993. Han beskrivs som en skötsam person som hellre jobbade än roade sig på krogen.

Den 35-årige mannen kunde identifieras i går med hjälp av fingeravtryck som han lämnade när han ansökte om asyl. Han var statslös palestinier född i Beirut, Libanon, och kom till Sverige 1988. Han blev svensk medborgare 1993 och har de senaste åren varit delägare i ett bolag som importerat skor och livsmedel.

– Han reste mycket på Tjeckien, företaget köpte bland annat tvättmedel därifrån. När jag pratade med honom i förra månaden sa han att han jobbade mycket och var utarbetad, berättar vännen.

Var inte road av nöjesliv

35-åringen beskrivs som en lugn och skötsam person, en seriös affärsman som jobbade mycket och som inte roades av nöjesliv.

– Såvitt jag vet höll han aldrig på med några skumma affärer eller något förbjudet alls.

Det enda som finns i polisens register är en bilkörning utan bälte.

Vännens uppfattning är att affärerna gick bra och att lösningen till mordet finns att hitta där, att motivet kan vara rån eller liknande.

Mannen utsattes enligt uppgifter till Aftonbladet av hot från en tidigare affärsbekant för ett par veckor sedan. Denne man ska också ha varit den som hämtade 35-åringen på hans arbetsplats i Malmö i onsdags.

Samtidigt har en av delägarna i bolaget polisanmält att han blivit hotad av någon okänd i slutet av förra veckan, en anmälan som avskrevs i måndags.

Hördes om grönsaksbråk

35-åringen har tidigare hörts i en utredning av våldsamma bråk mellan grönsakshandlare i Malmö, där en person skottskadades och där en lastbil eldades upp. Han var då inte misstänkt för något.

I kretsen kring mannen, som polisens utredare nu kartlägger i detalj, finns också kopplingar till Klippan.

– Vi är fortfarande mycket angelägna om att komma i kontakt med personer som vistats i området under onsdagen och torsdagsförmiddagen, säger spaningsledare Börje Sjöholm.

Polisen vill särskilt komma i kontakt med den man som sågs vid en parkeringsplats i närheten av fyndplatsen vid Krikavägen vid 07.45-tiden på torsdagen. Där stod då också en blå Saab 9000.

Anders Johansson, Pelle Tagesson