”Jag är stolt över mordet på internet”

Kvinnliga chatt-mördaren skrattade i rätten

NYHETER

Den palestinska frilansjournalisten Amana Mona, 25, använde en chatt på internet för att lura en 16-årig israelisk yngling, Ofir Rahum från Ashkelon, till ett möte på Västbanken. Mötet var dock en dödsfälla.

16-åringen sköts ihjäl. Kvinnan nekade först men erkände sedan.

Amana Mona visar glatt upp sina handfängsel för fotograferna som bevakar rättegången.

Amana Mona, 25, visade stolt upp sina handbojor när hon fördes in till militärdomstolen.

- Jag är stolt över det jag har gjort för den palestinska saken, sa kvinnan under rättegången i Israel där hon står åtalad för dråpet på den unge mannen.

Under rättegången kom det fram att Amana Mona hade varit i kontakt med en bekant, Hassan Kadi, som var aktivist i Hamas och kommit överens om att hon skulle locka till sig en ung israel till Västbanken så att han där kunde kidnappas.

Aktiv på internet

Amana Mona är frilansjournalist för en lokal palestinsk tidning och hade bevakat intifadan. Dessutom var hon aktiv internetanvändare, skriver VG Nett.

I en chattgrupp på internet mötte hon den unge Ofir. Hon uppgav att hon invandrat från Marocko och just kommit till israel.

Möttes vid busshållats

De kom överens om att mötas vid en busshållplats i Jerusalem för att sedan gå till hennes lägenhet och ha sex. Mona bad 16-åringen att inte tala om för någon vem han skulle träffa.

Någon kärleksstund blev det dock inte för ynglingen. När de kom med bil till Västbanken blev han beordrad att stiga ur bilen av Hamas-aktivisten Kadi på en öde väg utanför Ramallah.

Ofir Rahum vägrade. Då blev han skjuten till döds.

Cecilie Frödén

ARTIKELN HANDLAR OM