”Jag vill bli ett tydligt alternativ till regeringen”

Läs dagens chatt med nya centerledaren Maud Olofsson

NYHETER

En miljöengagerad feminist som gillar surströmming.

Centerns nyvalda partiledare, Maud Olofsson, är en mångsidig person.

Entusiastisk men något trött lyckades hon ändå klämma in tid för att chatta med Aftonbladets läsare under den första hektiska dagen vid rodret.

Här följer ett sammandrag av chattet.

Maud Olofsson säger: Hej, nu är jag här!

sara säger: hur känns det..??

Maud Olofsson säger: Det känns omtumlande men glatt och förväntansfullt.

Malou säger: Kommer du att driva samma politik som centern alltd har gjort

Maud Olofsson säger: Jag kommer att driva den politik som vi jobbat fram i nya idéprogrammet: livskraft i hela landet, bättre livskvalitet och ökat självbestämmande.

britt säger: Hur vill du profilera centern?

Maud Olofsson säger: Jag vill bli ett tydligt alternativ till regeringens politik som håller på att klyva landet både regionalt och socialt.

Malou säger: Vad kommer du att prioritera inom politiken?

Maud Olofsson säger: De frågor som ligger människor varmt om hjärtat, till exempel bra mat, hjälp till människor som har det svårt, sänkta skatter, bra vägar och telekommunikationer är några frågor.

Linda15 säger: Hur tror du att det kommer att gå för centern i nästa val?

Maud Olofsson säger: Jag tror att det kommer att gå bra, det känns så och vi har en jättebra stämning i partiet just nu.

Johan säger: hej...jag undrar,,..,.,blir det nån "det här är maud" kampanj...elöler har ni slutat tro på den??!! ;)

Maud Olofsson säger: Nej men jag kommer att resa mycket runt i landet och det är ju bra om folk känner igen en.

Kattis säger: Grattis! Vad ska du göra för förändringar i partiet?

Maud Olofsson säger: Vi ska öppna partiet för olika aktiviteter och diskussioner till exemepel om feminismen, småföretagens villkor, miljöpolitiken, matkvalitet m.m

J.T säger: jag skulle vilja ha tre skäl till att jag skulle byta partitillhörighet

Maud Olofsson säger: 1) Vi måste hålla ihop landet regionalt och socialt 2) Vi måste ha ett långsiktigt, hållbart samhälle 3)Vi behöver decentralisera makten till vanliga människor.

RobertoJ säger: Anser ni att hela sverige ska ha bredband?

Maud Olofsson säger: Ja. Ingen har funderat över om hela Sverige ska ha telefon eller ström så det är bara rimligt.

Calle säger: Kommer centerpartiet att ingå i en ev. borglig regering?

Maud Olofsson säger: Ja, fast vi vill byta regering och det som står till buds i dag är en borgerlig regering med ett mycket starkt centerparti där i mitten.

<</p>

B>Linda15 säger: Är du lyckligt gift?

Maud Olofsson säger: Ja. Mycket. Sedan 19 år tillbaka. Jag tror det är för att vi visat respekt för varann och låtit varandra växa.

html säger: hej läser du böcker??????????

Maud Olofsson säger: Ja, så mycket jag kan och hinner. Tyvärr för lite skönlitteratur eftersom jag måste läsa faktaböcker. Läser just nu Nelson Mandelas memoarer.

JensMartin säger: Är du för eller emot ett svenskt medlemskap i EMU?

Maud Olofsson säger: Emot som det ser ut i dag. Det är inget enhetligt valutaområde så olika regioner riskerar att halka efter.

dan säger: Hur ska ni klara att hamna över gränsen för riksdagen?

Maud Olofsson säger: Genom att vara ute i landet och berätta vad centerpartiet behöver göra för Sverige. Vi har 100 000 medlemmar om alla de pratar med tjugo nya har vi pratat med två miljoner människor inför nästa val.

tarkan säger: hejsan vad ska du göra för ungdomsvåldet i skolorna svara är du snäll

Maud Olofsson säger: Dels måste föräldrarna finnas med mer i skolan, det behövs fler vuxna. Jag tror också att det behövs mer personal, typ fritidsledare som behöver finnas där. Dessutom behövs en diskussion bland unga om våldet.

agnes säger: ¨Vad har du för teoretisk utbildning?

Maud Olofsson säger: Jag har gymnasieutbildning. Jag tillhör den stora majoritet av svenska folket som inte fått gå högskoleutbildning.

J.T säger: Vad kommer du göra åt de som har det sämst socialt t ex missbrukare? Unga invandrar ungdomar?

Maud Olofsson säger: Dels så måste invandrarungdomarna bli synliga och få en funktion i samhället. Hela samhället måste bli mer ansvarstagande när det gäller utstötta överhuvudtaget, det räcker inte bara med politiska beslut för att få till en förändring.

Peter säger: Hur kommer centern att prioritera miljöfrågan?

Maud Olofsson säger: Mycket högt, det är en av ödesfrågorna. Vi vill bygga ett hållbart samhälle så vi inte behöver vara i sopkorgen och städa hela tiden.

jörgen säger: Grattis Maud,du verkar vara en kanon reko gumma ,hoppas du sätter lite fart på gubbarna i regeringen nu så att det börjar hända lite saker

Maud Olofsson säger: Ja, jag hoppas det jag också.

Krister säger: Hur skall du plocka kvinnoröster från Gudrun?

Maud Olofsson säger: Det gäller att visa ett alternativ där kvinnorna ser att vår syn på till exempel företagande är mer användbart än det Gudrun står för,att upptäcka vår syn på att tjejer och killar behöver lika mycket tid och att kvinnor har rätt att känna sig trygga.

Kenta säger: Vad tycker du om Lennart D?

Maud Olofsson säger: Jättebra. Duktig, har tagit upp viktiga saker i debatten som genteknik, miljö, kärnkraften, den digitala allemansrätten.

danlin säger: Vad föredrar du; pitepalt, surströmming, kroppkakor eller spättekaka?

Maud Olofsson säger: Surströmming. Oftare än en gång per år men inte för ofta.

Ken säger: Behövs det verkligen ett centerparti 2001 ?

Maud Olofsson säger: Ja, alla gånger: för bätter miljö, för livskraft i hela landet, bättre mat, bättre företagsklimat och för de som tjänar lite och inte har så stora möjligheter.

Tack för att ni ställde så fina frågor och jag hoppas att vi träffas i något sammanhang där vi har lite mer tid och utrymme. Hejdå, nu måste jag rusa!