Fackets protestbrev mot ledningen

NYHETER

Vad gick fel?

Hur kan vi som fabrik gå från att vara Ericssons bästa försörjningsenhet till försäljning och neddragning på två år? Varför kan inte ledningen för konsumentprodukter inom Ericsson inse det som övriga inom Ericsson och omvärlden kan se.

Gemene man kan ju förstå att ett företag måste ha en fungerande marknads- och försäljningsavdelning och det är ju ingen hemlighet att Ericssons design inte är vad kunden efterfrågat.

Detta är ingen nyhet för oss, vi har diskuterat detta sedan GH688 kom och vi såg en viss likhet med GH337.

Att Ericsson nu säljer produktion och introduktion av nya modeller inom fabrikerna är för oss en gåta när den delen har fungerat utmärkt. Att man i övrigt behåller de delar som man inte har klarat av så som marknadsföring, försäljning och design är för vårt intellekt helt främmande.

Ericssons agerande kan komma att bli en trend för övrig industri i Sverige. Då kommer vi att få stora nationella problem när vi inte kan behålla kontrollen över produktionen. Att göra som Ericsson gör är enbart ett förenklat och kortsiktigt sätt som gör att marknaden reagerar negativt. Trots det står Ericsson fast vid sitt illa genomtänkta och felaktiga beslut.

Det Ericsson borde göra är att se över sin egen organisation och korta ned beslutsvägarna då organisationsstrukturen är alldeles för ineffektiv och svårhanterlig. De borde också hitta en samarbetspartner när det gäller försäljning, marknadsaktiviteter och design.

Ericsson borde också kunna ta lärdom av Nokia och inse att det är bra att behålla delar av produktion för att ha kvar kunskapen i företaget. Därför borde de behålla Linköpingsenheten som spindeln i nätet för att effektivisera forskning och utvecklingsenheterna och för att kunna ha fortsatt kontroll på produktionen och på så sätt utveckla Koncernen in i framtiden.

Anställda metallare

på Ericsson i Linköping

ARTIKELN HANDLAR OM