Sveriges hetaste par

Foto: Andreas Lundberg
Den 3 oktober 1999 gifte sig Magnus Hedman och Magdalena Graaf. Magnus friade på Hilton Hotell i Northampton. ”Det var gulligt att du friade till Isaac också”, säger Magdalena.
NYHETER

Han är fotbollsproffs i England och landslagsmålvakt. Hon är artisten som vek ut sig. Magnus Hedman och Magdalena Graaf

Hedman är paret alla pratar om.

Aftonbladet Söndags Fredrik Virtanen

hälsade på hos dem i Northampton, England.

 Titta inte nu, säger Magdalena Graaf-Hedman. Ett gammalt unkistrick, förklarar hon och drar av en bit hushållspapper som hon använder som kaffefilter.

Vi sitter i parets kök, digitalklockan på ugnen blinkar 00.00, köksluckorna är i ljust trä och golvet rutigt. Det är söndag förmiddag, Magnus har varit ute och joggat. Han satt på avbytarbänken i går igen, 0-0-match. Magdalena plockar undan lite, röker under köksfläkten och undrar om vi tog med oss några svenska tidningar.

Systern Hannah kommer ner, riksbekant hemligt gravid i sjätte månaden med okänd man .

Den stora – hur stort vet varken Magdalena eller Magnus men låt oss gissa på minst 300 kvadratmeter – tegelvillan med pool, byggd runt 1993, ligger i den prunkande, rika Northamptonförorten Collingtree Park, en timmes nordlig bilfärd från London och drygt 20 minuter från Magnus Hedmans hemmaarena i den betydligt gråare staden Coventry.

Fast det beror ju på hur fort man kör.

Magnus kör fort. Han har en Porsche 996 Carrera 4 cab (”årsmodell-99, sent 99, kostade en mille”), en BMW 750-97 (”15 000 pund, helt otroligt lågt andrahandsvärde”) med både tv och video och GPS-system samt en gammal Volvo 745 som han köpte en sommar för att ha något att åka till Gotland med barndomspolarna med.

– 280, svarar han. 280 km/h är det snabbaste jag kört. Om Porschen känner av att däcken släpper går det inte att gasa mer.

I vardagsrummet med det bruna trägolvet och de ljusa väggarna, inrett av Magdalena med bruna och vita möbler från House, Mio, Ikea och Indiska, sitter en Bang & Olufsen-cd på väggen. Skivor med Whitney Houston, Lionel Riche, Craig David, Alexander O’Neal, Boys II Men och R.Kelly i sex-cd-växlaren. Bredvid den fejkade plasteldstaden med gaseldlåda står Bang & Olufsen-tv:n.

– Killar, suckar Magdalena. Tv:n i andra rummet är ännu större, dubbelt så bra och hälften så billig. Typiskt killar att vräka på.

– Tycker du att det är fint? Vi har ju bara bott här i sex månader och jag har inte hunnit med att fixa så mycket som jag skulle ha velat.

Det är Magdalena som sköter hemmet. De har en au pairflicka, Radka från Tjeckoslovakien, men ingen städhjälp. Magnus får inte delta i heminredningen, inte sedan Magdalena kom till hans hem och upptäckte laxrosa, fluffiga skinnsoffor med mahognyröda detaljer i rokokostil.

– Det var vidrigt! Som Martin (Dahlin) sa i bröllopstalet om ett av de inbrott Magnus hade råkat ut för: ”Tjuvarna stal allt, utom hans laxrosa skinnsoffor”. Det säger en hel del, skrattar Magdalena.

Magnus, som har betydligt bättre koll på kläder, för dagen klädd i en sporttröja från Duffer of St George och ett par Evisujeans, tvingas instämma.

– Men jag tycker att Magdalena gjort fint här hemma.

I tv-rummet, inrett i blått, står en enorm tv-apparat. På väggen hänger en guldskiva (15 000 sålda exemplar) för singeln ”Give it up”, platinaskiva (30 000) för singeln ”You got (what I want”) och en guldskiva (40 000) för cd:n ”Graaf sisters”. Där inne sitter sonen Isaac och tittar på film när Magdalena ropar att kaffet är klart.

– Ta en sån där kaka, de är jättegoda. Tyvärr kan jag inte äta någon för jag är med i Viktväktarna, säger Magdalena.

Har du ätstörningar?

– Ja! Jag älskar mat, det är mitt största problem.

– Det är fruktansvärt att leva ihop med en idrottsman som är jättevältränad. Jag hade mått bättre av att vara ihop med nån som gillar att ligga och äta chips och ha valkar?

Tycker du att Magdalena blivit tjock?

– Jag har inte ens tänkt den tanken. Jag tycker att hon är lika sexig och fin oavsett hur hon ser ut. Jag tycker att hon är sexigare nu än när jag träffade henne. Man får inte vara för fixerad vid vikt och utseende.

Magnus gnäller lite över att det är tomt i kylskåpet. Han tycker att Magdalena borde handlat eftersom hon varit hemma i flera dagar. Han äter ett par yoghurt och ett ägg. På en anslagstavla sitter en bild på Magnus med sonen Lancelot, en skivbolagsbild på Hannah och Magdalena i tajta vita linnen, en bild på Isaac, brev från skolan, matsedlar och andra papper. Magnus sätter sig vid köks-cd-radion, Grundig, under en en plansch med Van Gogh-målningen ”Café Terrace”.

– Det blir hårda veckor nu, två träningspass per dag. Jag måste få tillbaka styrkan och snabbheten, förklarar Magnus och grimaserar lätt, samtidigt som han klappar hunden Boss.

Coventry håller på att åka ur högsta divisionen. Flyttar ni då?

– Ja, det gör vi nog. Det gör jag kanske ändå, säger Magnus och låter antyda att det finns långt framskridna planer på en flytt oavsett hur det går för laget.

På övervåningarna, båda med blå heltäckningsmattor i alla rum som fanns där när de flyttade in, fixar syskonen Graaf hår och smink, i sovrummet står en mikrovågsugn.

– För att värma välling, förklarar Magdalena. Det är skönt att slippa gå tre trappor ner när Lancelot vaknar på nätterna.

Amningen slutade hon med efter två månader.

– Han började bita, jag fick välja mellan att få avbitna bröstvårtor eller att sluta, förklarar hon, och säger att de förstorade brösten – silikonhölje och koksalt – inte försvårar amning.

– Att jag från början opererade brösten berodde på att de hängde som taxöron efter att jag hade ammat Isaac i sex månader. Då var jag missnöjd och ville återställa dem. Nu tänker jag inte göra det, nu är jag ju gift så det spelar inte så stor roll!

– Fast det kan hända i framtiden. Inte för att jag vill vara med i Playboy utan för att jag vill må bra själv.

Magnus Hedman och Magdalena Graaf träffades första gången under en lunch med Hannah Graaf och Martin Dahlin, som då var ett par, på restaurangen Sophies Bar på Biblioteksgatan i Stockholm.

– Jag spelade cool, låtsades inte intresserad, berättar Magnus, när vi framåt eftermiddagen käkar på en kinesisk halvlyxig restaurang i centrala Northampton.

Andra gången de sågs var i Visby där Magnus spelade en välgörenhetsmatch och systrarna delade ut pris. På kvällen sågs de på Gutekällaren.

– Han var det största snusket jag sett i hela mitt liv! Han ville lära känna mig samtidigt som han hade en tjej hemma – och ett otrohetshångel i knäet!

– Äh, det var bara en kompis, försöker Magnus.

Men någon månad senare sågs de igen, i London, och där blev de kära.

Var det coolt att skryta för killkompisarna med att du dejtade Magdalena Graaf?

– De var ju så otroligt heta när jag började träffa dem.? Ja, det är klart att det var ballt att säga till grabbarna att jag dejtade en av systrarna Graaf, erkänner Magnus.

– Vad äckligt! ropar Magdalena och Hannah fnittrar.

Och du då, Magdalena, en landslagsmålvakt. Ett riktigt kap, eller hur?

– Helt ärligt har jag aldrig brytt mig om fotboll? men visst var det kul, säger Magdalena och tystnar.

– Äh, hon har aldrig brytt sig om fotboll, säger Magnus. Jag visste mycket mer vem de var än vad de visste vem jag var.

Vad fastnade ni för hos varandra?

– Jag fastnade för Magnus rappa käft och självsäkerhet. Det tycker jag var manligt och sexigt. Plus att han var motsatsen till de människor som jag umgicks med: branschfolk inom musik och sånt som knarkar och super hela nätterna. Han var motsatsen och det tyckte jag var skönt.

– Först och främst hennes utseende, jag tyckte att hon var sexig. Men sedan lärde jag känna henne och jag har aldrig träffat en människa med så stort hjärta. Det bara kändes rätt.

Hur friade Magnus?

– Friade du inte på Sardinien? skrattar Magdalena. När du var full och sjöng den där fina låten på karaoken, ”All night long”? Då sa du att du ville gifta dig, det var ju så romantiskt, säger Magdalena ironiskt hjärtligt.

– Jag friade på Hilton Hotell här i Northampton, vi hade inget hus för stunden. En morgon hade jag i förväg beställt upp hummer, champagne och en enorm blombukett. Då friade jag.

– Det var gulligt att du friade till Isaac också, säger Magdalena.