”Det är fruktansvärt att leva ihop med en idrottsman”

1 av 3 | Foto: Andreas Lundberg
”Fördomar frodas och gror hemma i Svedala...det är absurdt, folk tror att man är motsatsen till hur man är, säger Magdalena.
NYHETER

Den 3 oktober 1999 gifte ni er. Varför sålde ni ert bröllop till Se & Hör för 150 000 kronor?

– Var det inte mer?

Varför? Ni behövde inte pengarna.

– Det viktiga för oss var att det skulle vara lugnt och städat utanför kyrkan och restaurangen. Då tyckte vi att det var bäst att komma överens med en svensk och en engelsk tidning – Hello, de betalade mer än Se & Hör – så att det inte skulle bli en massa fotografer som sprang omkring, säger Magnus.

– Som offentliga människor, för dem som gillar oss, är vi skyldiga att ställa upp. Och om då tidningarna ska tjäna en massa pengar på det, varför ska inte vi få en slant för det också? Det är helt sjukt om nån tycker nåt annat, säger Magdalena.

Hur kändes det att få barn?

– Vi hade jobbat på det, det tog rätt lång tid faktiskt. Jag fick missfall en gång.

– Det är det största jag varit med om, det slår allt, säger Magnus.

Är det svårt att inom loppet av nåt år plötsligt bli tvåbarnspappa?

– Det var en enorm omställning, men till det bättre. Jag trivs med den livssituationen och det gjorde jag från första dan.

– Det var bra att Isaac fick en kille i sitt liv, i form av mig, så att han började göra killiga saker också. Och inte bara sitta och lyssna på när Hannah och Magdalena sminkade sig?

Fler barn?

– Ja, jag vill ha ett till, säger Magnus.

– Jag är nöjd, men om han han ber på sina bara knän så? säger Magdalena. Det är enkelt att vara kille och vilja ha, i slutänden är det vi tjejer som sitter och ger upp ett par år bland kiss och bajs? Men man kanske bara ska tycka att sånt är jättekul, eller?

Hur uppfostrar ni barnen?

– Vi är stränga. Vi vill att barnen ska ha en bra uppfostran och en bra moral. Bra bordsskick, lära sig bocka, ta fint i hand, vara skötsamma, säger Magdalena.

– Jag är väldigt hård vid matbordet. Kniv och gaffel, inga armbågar, tugga med stängd mun och sådär, säger Magnus.

– Man älskar sitt barn mer om man kan vara stolt över det och inte skämmas när man är ute. Folk uppskattar en själv mer också då. Jag skulle aldrig stå ut med en människa vars barn sparkade mig i ryggen på till exempel en flygplansresa.

– Magnus och jag har båda haft underbara föräldrar som velat oss det bästa.

Vad grälar ni om?

– Vi grälar nästan aldrig. Vi har våra duster, men aldrig några krisbråk. Ofta har det varit för att jag är för slö hemma, säger Magnus.

– Är man fotbollsspelare är det lätt hänt att man blir väldigt egoistisk, man vill att allt ska funka runt omkring en så att man själv mår bra. Då kan jag komma i kläm. Jag brukar skrika att han kan gå och köpa sig en husa! säger Magdalena.

– Mm, nickar Magnus. Jag kan irritera mig på att Magdalena alltid är sen, det är det enda.

Har ni varit otrogna?

– Inte mot Magdalena.

– Jag har nog aldrig varit otrogen.

Kan ni bli svartsjuka på gamla flick- och pojkvänner?

– Nej, så kan man inte tänka. Man skulle bli galen om man funderade på om han eller han var bättre på det eller det, säger Magnus.

– Han valde ju mig, då får man anta att han tycker att jag är bäst.

När det går sämre för laget eller om spelaren är på bänken lär ju fotbollsspelare vara jättejobbiga att leva med, stämmer det?

– Jag lämnar det utanför hemlivet.

– Ja, det gör han, lagom, säger Magdalena. Jag vill ju veta hur han mår och om det involverar fotbollen vill jag veta det också.

– Det är skönt att man inte har nån hemma som sitter och skickar saltkar och berättar vad jag ska göra på plan, säger Magnus.

– Jag brukar ibland fråga varför han inte tar bollen. Då kan han bli sur.

Är det som man tror att vara rik?

– Jag tror att man blir snålare när man tjänar mer pengar, blir man inte, Magnus? säger Magdalena.

– Nä, det tror jag inte. Men man blir nog mer försiktig. En sak är säker: när det gäller pengar kan man inte lita på någon. Och man hamnar i dilemman. När man är ute på krogen till exempel, vem ska betala när man suttit en hel kväll? Är det du eller gör man som vanliga människor och delar på notan? Om du inte betalar är du snål.

– Man bestämmer sig i början av kvällen för att inte betala, men när kvällen är slut gör man det ändå, man orkar inte med nåt tjafs. Det gäller inte mina absolut närmsta kompisar, men det kan vara jobbigt annars.

– Och det sämsta man kan göra är att sitta vid ett bord eller beställa in en flaska, det går inte. Det snikas så det sjunger om det och det dyker upp människor som man aldrig sett förr.

Ni är kändisar, snyggingar och rikingar. Känner ni mycket avundsjuka?

– Man får inte glömma bort att det ligger hårt jobb bakom. Det är klart att vi har det bra så att vi inte behöver oroa oss för när telefonräkningen kommer, men de här drömscenarierna folk målar upp stämmer inte. Det ligger mycket hårt jobb bakom, det är mycket vi offrat på vägen för att komma hit, säger Magnus.

Hur tror ni att folk uppfattar er?

– Helt annorlunda. Fördomar frodas och gror hemma i Svedala...det är absurdt, säger Magdalena. Folk tror att man är motsatsen till hur man är.

– Jag vet inte hur folk ser på mig, säger Magnus.

– Skillnaden är att Magnus får kritik för sitt jobb, jag och Hannah får kritik som människor. ”För små huvuden”, ”neddränkta våldtäktsoffer”, det kan vara vad som helst.

– Vi lever ett normalt, om vi ska kalla det normalt, Svenssonliv, säger Magnus. Jag var på charter på Fuerteventura förra veckan. Det gör alla Svenssons, säger Magdalena.

Vad drömde du om när du var liten, Magdalena?

– Jag drömde om att?vara lycklig, tror jag, och att göra något jag kunde vara stolt över. Jag är inte ett dugg materialistisk. Om jag bott i en hundkoja med den jag älskar och haft 20 barn skulle inte störa mig så mycket.

Varför vek du ut dig?

– Nej, om man har en fin kropp som ung tycker jag att man ska visa den. Jag tyckte att det var fina bilder, nånting jag ville göra då för tillfället. Och jag fick pengar för det och det hade jag kanske inte så gott om.

– Jag tycker att det var vackra bilder och allting som är vackert är väl kul att titta på.

Du måste känt att många tyckte illa om dig, vare sig det berodde på avundsjuka eller feminism, var det jobbigt?

– Det skiter jag fullständigt i. Hade vi brytt oss om vad folk tyckt och skrivit om oss hade vi varit knäckta människor. Det är som bajs under skorna, det skrapar man bort och går vidare.

Det är ju lätt att säga men det hörs ju på dig att du blir upprörd.

– Äh, det är bara för att jag snackat så mycket om det.

– Jag tycker att alla får göra som de vill. Det är så svenskt att sitta och vara bitter och reta upp sig. Och jag tycker att det finns andra saker att reta upp sig på än mig.

Kan du visa bilderna för barnen när de blir stora?

– Oja.

– Det är ju inte som att jag visat underlivet i Aktuellt/Rapport. Det är vackra bilder, säger Magdalena.

Många tycker inte att det är någon större skillnad?

– Jag tycker att det är stor skillnad.

Men de som viker ut sig i Aktuell/Rapport är inte okej, tycker du?

– Man får se det som konst. Om jag nu hade en fin kropp för tre år sedan innan man fläskade till sig och folk uppskattade den så är väl det okej.

Och du, Magnus, tycker att det är coolt?

– Coolt och coolt? jag visste ju vad hon hade gjort när vi träffades. Och jag tycker att det är schysta bilder. Men jag har satt stopp för det där nu.

– Han tröttnade på att hans lagkamrater satt och masturberade till hans fru, skrattar Magdalena.

– Man hör ju hur de snackar? och en del har Hannah och Maggan på sitt skåp. Det är ballt, men?

Du har säkert också haft dem på ditt skåp.

– Nej!

– Du hade säkert Hannah, säger Magdalena.

– Nej, jag har inte haft det.

– Magnus var en sån där kille som hade bilder på Samantha Fox.

– Ja, erkänner Magnus. Och Sabrina. De var klockrena. Sedan gillade jag Brooke Shields också.

– Jag tyckte att Tom Berenger var sexig. Hannah hade en idolbild på Martin Timell i plånboken, gapskrattar Magdalena.

– Bara för att du var tänd på Arne Hegerfors, surar Hannah.

– Det är två sjuka människor att leva med, det kan jag säga, säger Magnus. Men det är jag som är kungen i vårt trippelförhållande.

FAKTA/Engla Maria Magdalena Graaf-Hedman

FAKTA/Carl Magnus Hedman