”Vi är det radikalste partiet i riksdagen”

NYHETER

Lotta Nilsson Hedström, språkrör för miljöpartiet, har chattat med Aftonbladets nätläsare. Vad tycker hon om kärnkraft? Och hur är det - äter hon själv ekologiskt kött? Läs chattsammandraget och få svar på det och mycket mer.

”EU för stort för att hålla som beslutsnivå” säger Lotta Nilsson Hedström.

Lotta Nilsson Hedström säger: Hej alla chattare! Om ni vill ha korta snabbsvar på vad vi gröna vill driva igenom i statens nya rambudget - så SKRIV!!

Åsa säger: Varför hindrade mp den arbetstidsförkortning som fackförbunden föreslog? Jag hade verkligen behövt både kortare arbetstid och mer makt över min tid.

Lotta Nilsson Hedström säger: Du hade fått 2min drygt om dagen -och frågan hade begravts för många år framåt igen!! Vi vill ha nå’t REJÄLT, minst 2,5 tim/vecka! Lotta

Inger Lindhäll säger: Hej! Vad tycker du om EU?

Lotta Nilsson Hedström säger: Tyvärr är EU för stort och för odemokratiskt för att hålla som beslutsnivå. Målet är att underlätta handelbygga upp en superstat. JAg vill se decentraliserade samhällen med mycket PLATT samarbete istället. Och inte gemensam militär.

Omvårdarna säger: hej Lotta! ehm...vad tycker du man ska göra åt bristen på sjuksköterskor i sverige?

Lotta Nilsson Hedström säger: ETT: ladda upp lönenivån. Två: sänka normalarbetstiden, tre: decentralicera vården, Fyra: uppmuntra personalkooperativ o alternativa vårdformer FEM: arbetsmiljö och mer inflytande

maj säger: Kommer schalugs avhopp att göra stor skda för miljöpartiets trovärdighet?

Lotta Nilsson Hedström säger: Nej jag tror att han och vi snabbt hittar nya former att funka tillsammans i. HAn är jättemysig o duktig, men partiet måste gå vidare poch inte leva i det förgångna.

Johan 23 säger: Hej, kom in här på ett bananskal. Vem är du?

Lotta Nilsson Hedström säger: Hä,hä: jag är språkrör för landets radikalaste och mest framtidsinriktade parti- gissa vilket!!

cirkushjon säger: vad hade ni i miljöpartiet tänkt göra för att locka unga väljare?

Lotta Nilsson Hedström säger: chatta med folk, som nu t ex. Vi laddar upp ny hafig hemsida med premiär den 31/3! Välkommen då på nätet. Lotta

holger säger: hej Lotta ! hur går det i valet nästa höst ?

Lotta Nilsson Hedström säger: Vi satsar seriöst på att minst 10% av svenskarna har vilja att göra något radikalt för klimatet, för kortare arbetstid för BRA MAT och för att slippa EMU. Samt att allt fler börjat förstå vad som är GRÖNT, dvs inte rött eller blått i politik

Yahel säger: Hej Lotta, jag fyllde 18 för ett tag sen och jag undrar varför jag ska rösta på just Erat parti?

Lotta Nilsson Hedström säger: För att du ska kunna leva på en grönskande jord och inte på en soptipp, för att djuren ska behandlas med respekt, för att det är lika viktig politik hur människor och naturen och de mår, som hur pengarna "mår".Kolla Grön Ungdoms hemsida: www.gu.se

Karl säger: Varför vill ni höja bensinpriset? Det är vi låginkomsttager som drabbas värst?

Lotta Nilsson Hedström säger: Ja de drabbas värst av CO2utsläpp som skapr översvämningar också!! Alla måste tjata fram NYA justa bränslen till våra bilar NU!! Sen är det faktiskt oljebolagen som sätter bensinpriset.... Bränslecelller är nog det bästa för framtiden och klimatet!!

Omvårdarna säger: Jat håller på med ett specialarbete om abort och skulle därför väldigt väldigt gärna vilja veta vad ni tycker om sveriges abort lagsstiftning

Lotta Nilsson Hedström säger: DET MÅSTE FINNAS "FRI" ABORT, MEN DET MÅSTE också PARAS MED EN barnvänlig politik, så folk VILL och kan ta hand om sina barn. Livsbejakande värderingar inom familj och i alla stödsystem ska göra att barn får plats och att abort blir ett sällsynt undantag!!

bliss säger: Hej Lotta! Jag vill se dramatiska förändringar, jag undrar hur radikalt miljöpartiet är, skulle ni tex kunna driva frågan att alla borde bli vegeetarianer för att rädda såväl mark som djur och människa?

Lotta Nilsson Hedström säger: Nog är vi det radikalste parti du hittar riksdagen, men vi har inte ensam majoritet och får inte igenom allt vi vill... Individens livsstilsval inlusive val av mat ska politiken inte styra. Men bönder ska uppmuntras odla ekomat och även ekokött med. JAg är själv veggis.

[BP3]Janosch säger: anser du att BSE är överskattat. dvs att vi inte behöver vara oroliga ?

Lotta Nilsson Hedström säger: Vi ska definitivt vara MYCKET oroliga för industrijordbrukets dåliga metoder, dåliga varsamhet och allt dåligt käk den ger. Men just BSE i Sverige just NU är en försumbar risk. Prioner kommer inte ut i själva köttet. Men jag själv är veg...

ko säger: Vad är den viktigaste frågan för er?

Lotta Nilsson Hedström säger: Solidaritet med djur natur maännisor som har det svårt hemma och i världen och med ofödda generationer. NU: BRA MAT!

Linda säger: Vad gör ett språkrör?

Lotta Nilsson Hedström säger: pratar poltik, peppar gröna människor, skriver artiklar, debatterar, chattar, gör GRÖNA beslut i kommuner och riksdag

Leffe säger: Hur mycket vill ni höja barnbidragen?

Lotta Nilsson Hedström säger: Helst vill vi det, men också beskatta dem - då gör de mest nytta för fattigare fAmiljer. Men (s) vill inte... Helst vill vi höja REJÄLT, men...(se ovan)

ko säger: Vill ni avveckla kärnkraften? Vad ska vi ha istället då? Med tanke p+å att den står för nästan 50% av våran energitilllförsel.

Lotta Nilsson Hedström säger: Den bär inte sina egan kostnader!! Snacka om bidragsberoende. IStället: effektivisera och Hushålla. det ger massor. Plus: sol och vind och biomassa.

ricke säger: varför höja bensin priset när ni själva åker taxi

Lotta Nilsson Hedström säger: Vilka "NI"?? Jag åker TÅG det allra mesta. I Sthlm cyklar jag, eller går eller åker tricken. Det är riksdagsfolk som bor strax utanför stan, som får probelm ibland med resorna in till riksdagen. Bensin är gårdagens bränske och skapr JÄTTEÖVERSVÄMNINGAR överallt genom växthuseffekte - vi måste byta till justa bränslen NU!

jonman säger: vaddå biomassa? förklaring tack! menar du att elda med kol eller?

Lotta Nilsson Hedström säger: Vi kan elda mer med ved, pellets, flis, sly samt koka ved till etanol och metanol och biogas.

Lotta säger: Hur ska man få folk att köpa ekologisk mat när det är så dyr?

Lotta Nilsson Hedström säger: Den kostar i snitt 220kr mer per månad för en normalfamiolj! Men borde iallafall få bli billigare genom att momsbefrias, anser vi. Puss, puss!!

Johan21 säger: Vad är din synpunkt angående Carl Bildts dubbla uppdrag, som FN-sändebud och styrelseledamot i Lundin Oil?

Lotta Nilsson Hedström säger: Bra att folk får upp ögonen för multinationella bolags dubbelspel!! välja bort volaget och inte FN eller svenska riksdagen, anser jag

Lotta Nilsson Hedström säger: TACK ALLA CHATTRE!!JÄTTEKUL ATT VARA MED- ANVÄND VÅR HEMSIDA FRAMÖVER: www.mp.se

Moderator säger: Tack Lotta Nilsson Hedström och tack alla chattare för era frågor!