Livvakt dömd för sexbrott efter filmfest

Var med som rådgivare åt kända skådespelare

NYHETER

Den 36-årige livvakten var rådgivare åt kända skådespelare.

Efter en fest under inspelningen av filmen "Livvakterna" med Samuel Fröler trängde sig mannen in på en toalett och försökte våldta en kvinna.

Nu är han dömd till tio månaders fängelse.

Foto: ANDERS DEROS
JOBBADE MED STJÄRNORNA Samuel Fröler, Jakob Eklund, Lia Boysen och Marie Richardson under inspelningen av filmen "Livvakterna" där den nu dömde mannen var med som rådgivare.

36-åringen var anställd vid ett vaktbolag i Stockholm som hyrde ut honom som livvakt.

Tack vare sin yrkeserfarenhet anlitades han vid flera tillfällen som rådgivare åt skådespelare i flera kända svenska filminspelningar.

Vid filminspelningen av filmen "Livvakterna" arrangerades enligt uppgift en fest i Trollhättan i september för samtliga medverkande i filmen. På rollistan finns bland andra Samuel Fröler och Marie Richardson.

Den 36-årige livvakten var med på festen, men fortsatte sedan vidare. På en restaurang träffade en 28-årig kvinna från orten på toaletten. Kvinnan bad livvakten att försvinna, men trots det höll han sig kvar och försökte tvinga henne till oralsex. När kvinnan skrek öppnade en man dörren och slet ut livvakten.

Under rättegången sade 36-åringen att han av misstag kommit in på kvinnans toalett och sedan ramlat över henne.

När livvakten visiterades efter våldtäktsförsöket fann polisen en fjäderbatong med teleskopfunktion i byxlinningen. Ett vapen som livvakten påstår var rekvisita i filmen och som han av misstag glömt kvar i byxorna.

I tisdags föll domen, på tio månaders fängelse för försök till våldtäkt, samt brott mot knivlagen.

- Han kan inte jobba kvar efter det som har hänt, säger vd:n för vaktbolaget.

Anders Lindström

ARTIKELN HANDLAR OM