Nya varsel hos Ericsson

Ytterligare 1 200 kan sägas upp

NYHETER

Ytterligare uppemot 1 200 anställda på Ericssons fabriker i Linköping och Kumla kan komma att varslas om uppsägning när företaget presenterar nya nedskärningar. Det uppgav flera medier på måndagskvällen.

Ericsson ville inte kommentera uppgifterna.

Fler anställda än vad som tidigare har uppgetts kommer att tvingas lämna Ericsson i Sverige. På tisdagen, dagen före Ericssons bolagsstämma, ska ledningen presentera ett nytt åtgärdspaket, uppgav SVT:s Aktuellt.

Men på Ericsson vill man inte kommentera uppgifterna.

- Vi kan inte i förväg berätta när det kommer ett besparingspaket. Det kan vi inte under några omständigheter, säger Mads Madsen, presschef på Ericsson.

Nya varsel

Enligt Aktuellt planerar företagets ledning att varsla ytterligare minst 700 anställda utöver de 500 som redan varslats om uppsägning på mobiltelefonfabriken i Linköping. Samma uppgifter gjorde på måndagen gällande att omkring 2 000 personer skulle beröras av besluten som innebär varsel eller att arbetstillfällen flyttas till andra länder eller flyttas till andra företag. Även de anställda i fabriken i Kumla där 1 000 anställda av totalt 3 200 redan varslats skulle på nytt beröras.

Enligt vad Dagens Nyheters nättidning erfor på måndagskvällen handlade det i Kumlas fall om nya varsel.

Ytterligare 500, eller kanske så många som 700 anställda på Ericsson i Kumla skulle enligt dessa uppgifter förlora jobben. Uppgifter som Ericsson inte heller ville kommentera.

- Vi arbetar med att ta fram information till marknaden. När information finns klar kommer vi att meddela det, säger Mads Madsen till TT.

Inga kommentarer

Blir det nya varsel i Kumla och Linköping på tisdagen?

- Vi har ingen kommentar just nu.

TT: Kan du dementera uppgifterna?

- Jag har ingen kommentar.

Enligt Sveriges Radios Ekoredaktion är de anställda vid Ericsson Mobiles fabrik i Linköping kallade till ett informationsmöte på tisdagsmorgonen.

Fredrik Sjöquist/TT