En död i bombdåd i Jerusalem

NYHETER

Ett bombattentat inträffade vid lunchtid i en buss i Jerusalem. Minst en man omkom och 27 personer skadades vid attentatet. Två uppges vara svårt skadade.

Det var den andra explosionen på mindre än sex timmar i Jerusalem.

Enligt israelisk polis var mannen som dog vid explosionen sannolikt en självmordsbombare. Men det finns också obekräftade uppgifter om en bombfälla som utlöstes när bussen körde förbi.

Bussen var på väg från det judiska bostadsområdet French Hill i Jerusalem till en judisk bosättning på Västbanken.

Vittnen uppger att mannen befann sig ombord på bussen. Men han väckte de övriga passagerarnas uppmärksamhet och uppmanades att gå av, uppger nyhetskanalen CNN. Strax efter att mannen lämnat bussen inträffade den kraftiga explosionen.

Israelisk polis spärrade snabbt av ett stort område runt attentatsplatsen.

Fruktar fler attentat

Explosionen var det andra bombattentatet på mindre än sex timmar på torsdagen. Under rusningstrafiken på morgonen exploderade en bilbomb i stadens södra delar och skadade fyra israeler. Uppgifter från vittnen talade om att bilbomben exploderade samtidigt som en buss passerade.

Attentaten inträffade samtidigt som ledare i arabvärlden samlas i Amman i grannlandet Jordanien för ett toppmöte.

Enligt CNN fruktar israeliska myndigheter fler attentat och söker efter fler bomber.

Den militanta muslimska gruppen Islamiska Jihad tog på förmiddagen på sig ansvaret för den första bilbomben. På tisdag eftermiddag hade två olika palestinska grupper tagit på sig ansvaret för bombdådet vid lunchtid.

Caroline Olsson