Tv-man nekad jobb som taxiförare för utseendet

Stämmer företaget för ärekränkning

NYHETER

Tv-mannen Bengt Carlstrand påstås vara för ful för att köra taxi.

– ”Du är inte antagen, du har ett icke förtroendeingivande utseende”, sa de till mig, hävdar han.

I dag stämmer han Taxi Stockholm för ärekränkning.

Foto: LASSE ALLARD
TAR STRID MOT TAXI Bengt Carlstrand blev chockad av beskedet att hans utseende inte duger för Taxi Stockholm. Nu stämmer han företaget för ärekränkning.

Bengt Carlstrand, som tidigare jobbat på Sveriges Television i mer än 20 år, ville börja köra taxi. Han klarade de inledande testen bra och kallades till en intervju.

Den sköttes av en kvinnlig tjänsteman och hennes manlige chef. Efteråt fick Bengt Carlstrand sitt livs chock.

– Inför ögonen på kvinnan sa chefen "Du är inte antagen, du har ett icke förtroendeingivande utseende". Efter en stund fann jag mig och svarade att jag inte sökte jobb som fotomodell utan som taxiförare.

Bengt Carlstrand upplevde kommentaren som sårande och kränkande och stämmer nu Taxi Stockholm och kräver 12 000 kronor i skadestånd.

Det är inte för pengarna han gör det:

– Jag inser att det här ska kosta mig mycket mer än vad jag kan vinna. Men det som drabbade mig kan hända fler, säger han.

På Taxi Stockholm bedyrar utbildnings- och rekryteringsansvarige Lasse Frisk att arbetssökande inte bedöms efter hur snygga de är.

– Vi sätter mycket stor vikt vid ett förtroendeingivande beteende och vårdat yttre. Som Bengt själv konstaterar motsvarar han inte våra krav, säger han.

Olle Castelius