Två palestinska pojkar sköts ihjäl

Israels hämnd fortsatte i förmiddags

NYHETER

Israels hämnd för de palestinska terrordåden fortsätter. En palestinier, iklädd livvaktsstyrkans uniform, sköts i förmiddags till döds av israeliska soldater.

En stund senare sköts två palestinska pojkar till döds, en av dem 15 år gammal.

- Detta är inledningen till en upptrappning som de förbereder. En upptrappning de 100 närmaste dagarna, sade den palestinske ledaren Yassir Arafat enligt nyhetsbyrån AP.

Foto: AP, REUTERS
PLO-ledaren Yassir Arafat varnade i dag för att israelerna kommer att trappa upp våldet under 100 dagar. Till höger: palestinske säkerhetsofficeren Hosam ElKronz som sköts ihjäl i Gaza.

Våldet i Israel har fortsatt att skörda dödsoffer under förmiddagen.

Israels utrikesminister förklarade i dag att syftet med anfallen inte är att likvidera de palestinska ledarna. Han sade också att målen för helikopterattackerna var noga valda.

- Det är en allvarlig varning, färmst till livvaktsstyrkan som är direkt förbunden med Arafat, sade Peres, enligt AP.

Tidigt i förmiddags sköts en palestinier, iklädd livvaktsstyrkans uniform till döds av israeliska soldater nära den judiska bosättningen Netzarim i Gazaremsan. Enligt israelisk militär var mannen beväpnad med ett automatgevär och hade öppnat eld mot soldaterna.

Kastade sten - sköts ihjäl

Under sammandrabbningar mellan stenkastande ungdomar och israeliska soldater nära gränsövergången Erez i Gasaremsan sköts dessutom en 15-årig palestinsk pojke till döds. Ytterligare fyra palestinska pojkar uppges ha skadats.

Sköts i hjärtat

Lite senare på förmiddagen sade sjukhuskällor i Gaza att ytterligare en palestinsk pojke blivit ihjälskjuten under sammanstötningarna i Erez med israeliska soldater. Han var 18 år gammal och sköts i hjärtat och i huvudet.

I går skadades den palestinske ledaren Yassir Arafats hem i Gazaremsan vid ett av Israels helikopteranfall. Två palestinier skadades, 60 skadades.

Arafat beskriver de israeliska angreppen som inledningen till en 100 dagar lång militär kampanj mot palestinierna.

Claes Thunblad