April, april... – blev du lurad?

Här är några av dagens skämt

NYHETER

April, april!

Nu behöver du inte vara en speciellt dum sill för att bli lurad.

Aprilskämten i tidningar blir allt mer raffinerade.

Kanske är det för att narra den nya, välutbildade generationen som aprilskämten blir allt mer detaljspäckade. En klar trend i årets skämtskörd är att teknologi, internet och olika typer av interaktiva test hamnat i fokus.

SVT.se erbjuder tv-tittarna en ny fjärrkontroll. Efter omfattande studier sägs den ha utvecklats för att ge maximal användarvänlighet. Den förvånade läsaren ser en spegelvänd knapprad.

Tidningar runt om i landet som av tradition ska lura sin läsekrets en gång om året tar ofta till säkra kort, något aktuellt ämne som diskuterats i kommunen.

I Nerikes Allehanda får läsarna veta att det brobygge som var planerat mellan fastlandet och Vinön inte blir av utan att det i stället blir en tunnel.

Göteborgs-Posten erbjuder läsarna att via ett enkelt knapptryck kontrollera om deras el producerats av vattenkraft, sol eller vind.

Sydsvenska Dagbladet har lagt ned sin själ i årets aprilskämtande där den politiske redaktören på ledarplats säger sig kunna veta vad statsminister Göran Persson egentligen tänker. Bland annat längtar han efter hamburgare och funderar på att anmäla Bosse Ringholm till ”Vem vill bli miljonär”.

Som om inte det vore nog lurar Sydsvenskan läsarna på nyhetsplats med att 5000 skåningar får gratis bredband.

Norska nettavisen hänger på tekniktrenden och avslöjar hur man kan läsa grannens eller chefens SMS.

På fotbollslaget Landskrona BoIS hemsida meddelas årets cupnyhet. En ny metod för att höja statusen och locka mer publik till cupmatcherna ska börja användas.

Regeln kallas för kvotspelaren och innebär att lag ur lägre divisioner har rätt att ”låna” en spelare ur motståndarlagets trupp under halvlek. Christian Andersson som tvingas spela andra halvlek i motståndarlagets tröja är förvånad men nöjd.

– Tänk att få göra både 0-1 och 1-1 utan att göra självmål, säger han på landskronabois.com.

Annika Sohlander