Tre fall där faderskapet har prövats

NYHETER

Man, 52, träffar en 17-årig kvinna från Kenya på en bar. Efter en tid inleder de ett sexuellt förhållande och hon får bo i hans lägenhet. Mannen hävdar att han använt kondom hela tiden och påpekar att hon har hiv. Efter fyra månader berättar hon för mannen att hon är gravid. Mannen som är sambo med en annan kvinna vill att hon gör abort, men det förbjuder hennes tro och hon föder barnet sommaren därefter. Kvinnan är övertygad om att han är far till barnet och kräver ett faderskapsintyg. En DNA-analys visar senare att mannen inte är barnets pappa.

Kvinna, 31, gifte sig som 20-åring i hemlandet Eritrea. Paret separerade efter en tid och kvinnan flyttade till Sverige. Här träffar hon en 34-årig man som hon inleder ett förhållande med och blir snart gravid.

Barnet föds på sommaren.

Hösten därefter upplöser kvinnan sitt äktenskap med mannen i Eritrea.

För att utesluta att den före detta mannen är far till barnet görs ett faderskapstest.

DNA-analysen bekräftar att den nye sambon är pappa till barnet.

Kvinna, 32, inleder ett halvår långt sexuellt förhållande med en 38-årig svensk-amerikan. Då hon berättar att hon är gravid vill mannen att hon gör abort. Efter detta träffas de bara ett par gånger och mannen flyttar till USA.

När barnet är fött ringer mamman mannen några gånger. På telefon medger mannen faderskapet, men vägrar lämna blodprov eftersom han är gift och inte vill förekomma i några offentliga handlingar.

Tingsrätten går på kvinnans uppgifter och förklarar mannen vara fadern.