15-åring hittad död efter studentfest

Gick sista året i högstadiet

NYHETER

Studentfesten slutade i tragedi.

En av deltagarna, 15-årig pojke, gick mitt i natten ut och lade sig på en parkbänk.

Senare bar hans vänner in honom till en soffa på studenthemmet där han somnade.

Vid sextiden i morse hittades han död.

Polisen misstänker att det förekom hembränd sprit på festen.

Festen hölls på ett studenthem i Helsingborg under natten mot lördagen och varade till långt in på natten. Enligt uppgifter till Helsingborgspolisen förekom en hel del sprit på festen.

Den 15-årige pojken, som inte bodde på studenthemmet, gick någon gång under natten ut från rummet och lade sig på en parkbänk utanför fastigheten. Senare upptäcktes pojken av några av de andra festdeltagarna och bars in till en soffa på studenthemmet.

Trodde han låg och sov

Där somnade han.

- De andra festdeltagarna trodde vid sextiden i morse att pojken ännu låg och sov innan de upptäckte att han var livlös och tillkallade ambulans. Det hela är mycket tragiskt, säger Annika Nilsson, stationsbefäl vid Helsingborgspolisen.

Polisen tror inte att ett brott ligger bakom dödsfallet eftersom 15-åringen inte hade några synbara skador på kroppen.

- Men vi utesluter inget innan obduktionen är klar, säger Annika Nilsson.

Festdeltagare förhörs under dagen

Polisen har hört fyra av festdeltagarna och totalt kommer en mängd ungdomar som deltog på festen att höras under dagen för att försöka reda ut vad som hände under kvällen. Enligt vissa uppgifter till Helsingborgspolisen kan pojken ha fått i sig en blandning av tabletter och sprit.

- Vi har inga indikationer hittills på att det har funnits narkotika i lokalen, säger Kent Ahlin vid Helsingborgspolisen.

Däremot har det upprättats en anmälan om brott mot alkohollagen eftersom det finns misstankar om att hembränd sprit förekom på festen, säger Kent Ahlin.

Lagen om brott mot alkohollagen är omfattande och kan omfatta såväl tillverkning, olaglig förvaring eller anskaffning av illegal alkohol.

Den döde pojken gick sista året i högstadiet. De anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Annika Sohlander