Victoria nobbar playboyprinsen

Kronprinsessan gjorde succé på kungligheternas jättekalas

1 av 5 | Foto: SCANPIX
Victoria och danske kronprinsen Frederik trivdes tillsammans.
NYHETER

LUXEMBURG

Bort med tassarna, Albert.

När prinsen av Monaco försökte greppa tag i kronprinsessan Victoria fick han nobben.

Inte ens en prins gör vad han vill mot Victoria.

De europeiska kungahusens "bad boy" prins Albert av Monaco försökte med en fräckis mot kronprinsessan Victoria i går kväll.

Direkt efter gruppfotot i Luxemburgs palats ville Albert ta tag i Victorias bara arm, men inviten stöttes resolut bort av kronprinsessan. Hon räddade situationen proffsigt genom att själv ta tag i playboyprinsens arm och leda iväg honom. Småskrattande.

De europeiska tronföljarna hade föräldrafritt

i går.

En efter en droppade de in till festen i lilla Luxemburg inbjudna av storhertigparet Henri och Maria Teresa. Kungar och drottningar fick vackert stanna hemma.

Fick sällskap av spansk kronprins

Kronprinsessan Victoria anlände med bil till palatset i huvudstaden Luxemburg strax efter klockan 14 i går. Hon hade sällskap från flygplatsen av den spanske kronprinsen Felipe, 33.

Bilkortegen for i rasande fart genom palatsgrindarna och Victoria och Felipe försvann på några sekunder. Ingen pompa eller mottagningskommittéer här inte.

- Det här besöket har en mer privat karaktär än vad som annars är vanligt, förklarade Lisi Haas, pressansvarig vid hovet i Luxemburg.

Festkvällen startade med en klassisk konsert strax utanför huvudstaden. En efter en klev tronföljarna ur lyxbussen som tagit dem från city.

Festklänningen fotograffavorit

Först kom Philippe av Belgien och hans fru, den mycket populära Mathilde. Sedan kom Victoria tillsammans med den danske kronprinsen Frederik.

Men det var Victoria som fick fotograferna att klättra på varandra. Hennes röda festklänning tog andan ur flera åskådare. Inte bara prins Albert.

- Magnifik, utbrast en äldre dam som väntade utanför konsertsalen i snålblåsten.

Middagen pågick till efter midnatt

Efter konserten gavs det stor middag för kungligheter, politiker och diplomater i parlamentets festsal vägg i vägg med palatset i Luxemburg.

Där fick Victoria Luxemburgs unge arvprins Guillaume som bordskavaljer. Middagen pågick till långt efter midnatt och utanför palatset stod folk och väntade för att få en skymt av kungligheterna.

Kungahuset är populärt i Luxemburg och landet har minst sagt drabbats av rojalistiskt glädjefnatt under helgens något försenade firande av storhertig Henris trontillträde.

Jättefesten blev försenad

Den 45-årige Henri övertog styret efter sin far Jean redan i oktober förra året. Och en jättefest var förstås planerad.

Men då skadades Henris yngre bror Guillaume svårt i en bilolycka i Frankrike och festligheterna sköts upp. Tills nu.

Tronföljarna som Victoria träffar i helgen:

Bo Nilwert , Luxemburg