Regimen slog till mot oppostionen i Iran

Över 30 gripna av revolutionsdomstolen

NYHETER

TEHERAN

Mer än 30 personer som tillhör den liberala oppositionen i Iran greps under lördagen i huvudstaden Teheran och i andra städer runt om i landet. Det uppgav källor som står oppositionen nära på söndagen.

Revolutionsdomstolen i Teheran uppgav sent på lördagskvällen att den gripit ett antal personer inom oppositionen, men uppgav inte hur många det rörde sig om.

"Dessa personer, som anklagas för att försöka störta regimen, har gripits i Teheran och på landsorten. Ytterligare information kommer att lämnas de närmaste dagarna" heter det i ett uttalande från domstolen som lästes upp i iransk radio.

Tidigare borgmästare och minister

Teherans tidigare borgmästare, Mohammad Tavassoli, är en av de personer som gripits. Även Irans tidigare inrikesminister Hashemi Sabaghian har gripits liksom Khosro Mansurian, en ledande person inom Iranska frihetsrörelsen - Nehzat-Asadi.

Gripandet av Sabaghian och Mansurian tillkännagavs av officiella källor sent på lördagskvällen.

Frihetsrörelsens kontor stängt

Iranska frihetsrörelsens kontor har stängts.

Tidigare i år, den 12 mars, grep iranska myndigheter ett tiotal medlemmar i Iranska frihetsrörelsen när de höll ett möte i ett privathem i Teheran. Revolutionsdomstolen förbjöd då alla aktivitet från Frihetsrörelsens sida.

Iranska frihetsrörelsen spelade en viktig roll under den islamiska revolutionen men hamnade sedan i onåd hos regimen och utpekas nu som statsfiende av de konservativa i Iran.

TT-AFP