Sladdrymmaren medlem i "smash and grab"-ligan

NYHETER

De unge våldsmannen, som lyckades fly från Kronobergshäktet i Stockholm, sägs vara en av medlemmarna i "smash and grab"-ligan.

- Han har mycket vapen och vi betraktar honom som farlig för allmänheten, säger en poliskälla.

Foto: LASSE ALLARD
I LONDON Den 18-åring som rymde från Kronobergshäktet i Stockholm med hjälp av flera ihopskarvade sladdar misstänks ha tagit sig till London.

När han rymde i lördags eftermiddag satt han häktad för utpressning och människorov. 18-åringen hade fört bort en 16-årig kille, hållit honom fången i en bil, pressat pengar av honom samt tvingat 16-åringen att göra butiksrån. 16-åringen lever i dag med skyddad identitet.

Enligt uppgifter ska 18-åringen ingått i en av "smash and grab"-ligorna i Stockholm. Där rånarna med hjälp av stulna starka bilar krossat affärernas fönster och dörrar, rensat butiken och åkt därifrån.

Han är åtalad för inblandning i tre "smash and grab"-rån.

18-åringen är ledare för ett gäng i Tensta och enligt Aftonbladets poliskälla har han hotat och tvingat många yngre att utföra rån och stölder.

Han är väl känd av polisen och inledde sin brottsbana som 13-åring. Det har hela tiden handlat om grova brott och rån.

Rykten säger att 18-åringen har åkt till London där han har en jämnårig kamrat, som är anhållen i sin frånvaro och efterlyst via Interpol. Polisen spanar också efter 18-åringens unga flickvän, som försvann hemifrån i samband med att han rymde.

Enligt uppgifter kommer han inom kort att åtalas för dråpförsök. Förra sommaren knivhögg han svårt ett jämnårig kille vid ett gängbråk.

Ulla-Lene Österholm