Fansens röst

Vårkänslor.

NYHETER

Benen fulla av spring, näsorna vända mot solen och kroppen pirrar av förälskelse i allt och alla. Och för oss fotbollsinbitna – nedräkning till avspark.

Dagarna före premiärmatch är jag som mest fanatisk som fotbollssupporter. Jag köper alla tidningar som lockar med egen fotbollsbilaga och jag jämför olika tyckares tips, håller med vissa, kritiserar andra.

När familj och vänner frågar hur det är svarar jag ”Bra, på söndag är det match”. Jag kan inte referera till mitt liv utan att ta hänsyn till fotbollen. Likt ett barn räknar jag; dan före dan före dan?

Nu är jag så lyckligt

lottad att min sambo också är stor Häckensupporter (även om perspektivet oftast är det omvända: ”Vet du hur bra du har det som har en tjej som det går att snacka fotboll med?”). Vårt samliv just nu består endast av fotboll. Vid middagen diskuterar vi laguppställningar, på storhandlingen vem som blir skyttekung och när vi ska sova tippar vi hur den allsvenska tabellen kommer att se ut efter sista matchen.

Vissa förfasas säkert över detta, men för oss är det underbart. Tänk dig: ditt allra största intresse och de känslostormar och upplevelser som följer med detta delar du med den som du delar ditt liv med. Allt levs som i kvadrat – lycka i kvadrat, besvikelse i kvadrat och nu förväntningar i kvadrat.

Men det finns

naturligtvis saker som tycks och tänks individuellt även inom vår Häckensymbios. Jag tänkte ta mig friheten att sammanfatta hur jag tror att det går i årets allsvenska (och om jag tippar rätt blir jag bjuden på middag?): Trelleborg och Hammarby hamnar under strecket, Giffarna får kvala och Lennart Johanssons pokal hamnar i Helsingborg. Häcken, då? Jag tror på sjua, och vi har minst ett göteborgslag efter oss i tabellen...

Lisa Gröön - suppleant och souveniransvarig i supporterklubben Getingarna