Fansens röst

IFK Göteborg

NYHETER

mot Helsingborgs IF. Välkomna till en nystart för det blåvita glädjetåget.

Vi blåvita anhängare har en historia att falla tillbaka på och anses av våra mindre lyckosamma kusiner och oäkta släktingar enbart bestå av en mängd medgångsfans.

Jag håller inte med, och till skillnad från sorgsna gajsare och öisare har jag sett den vackra verklighet som stavas: Ren pur kärlek till IFK Göteborg.

Tag supporterklubben

till exempel. 3 000 medlemmar, pubverksamhet, välordnade bortaresor.

Ideella krafter i vartenda hörn av Göteborg – och Sverige. Vi har lokalavdelningar i Stockholm, Skåne, Trestad, Småland, Halland, Hofors och flera andra ställen.

Det är inte medgången som lockar dessa. Nej, det är de blåvita ränderna – den vackraste av färgkombinationer.

Det är inte för inte som en strålande sommardag innebär vita moln på en annars klarblå himmel.

Är du ängel? Chansen är stor. Vi är hela Sveriges lag, vilket talar till svenskens fördel. Vi är så många runt om i landet som sett ljuset. Du är härmed officiellt välkommen in i vår familj.

Se till att bli medlem i vår förening, köp våra souvenirer, ät Arnes suveräna mat på puben, träng ihop dig med oss på ståplats, eller sitt för all del mittemot och liva upp stolarna.

På måndag börjar

det blåvita glädjetåget att tuffa. Det är 26 stationer till slutdestinationen och många vedermödor längs vägen. Du är välkommen att hoppa på och slå dig ihop med oss. Det finns alltid plats för folk som vill lösa biljett.

Allihopa nu: ”När det spelas fotboll, så hörs det en sång...”

Andreas Johansson - engagerad Ängel