Fansens röst

Vi lägger nu 1900-talet

NYHETER

till handlingarna och konstaterar att vi vann det seklet. Men är det något man lärt sig under förra säsongen så är det att man inte vinner några nya pokaler på det som tillhör historien, hur fin den än är. Den allsvenska premiären mot AIK har vi väntat länge på och man kan lätt bli lite nostalgisk när man nu som nykomling (!) åter skall få se allsvensk fotboll på Malmö Stadion.

Men i denna glädjens stund är det ändå ett litet moln som sveper över himlen.

Man pratar och skriver om hur viktigt det är med balans i ekonomin för de klubbar som tillhör de två främsta serierna i landet. Det är naturligtvis en mycket viktig sak som med rätta ska efterföljas.

Men att föreningar inte

har speldugliga planer till den allsvenska premiären verkar man från förbundshåll inte se som ett problem.

Trots att man har erfarenhet om att det på vissa arenor är mer tur än skicklighet att genomföra en premiär i början på april spelar man förvånad över det faktum att matcher måste flyttas fram. Att man sedan i nästa mening menar att det blir svårt att hitta speldatum för de klubbar som avancerar till kvartsfinal i Svenska Cupen gör att man blir ännu mer konfunderad, då de flesta lag är från just allsvenskan när cupen är i sitt slutskede.

Det finns som jag ser

det två enkla alternativa lösningar på detta ständigt återkommande problem:

Ställ krav på värmeslingor.

Låt de klubbar som har en arena som kan genomföra en match i början på april få hemmaplan.

Hur som helst så drabbar det inte mitt lag Malmö FF, åtminstone inte denna gång, men jag lider med de supportrar som måste skjuta upp sin premiär ytterligare en vecka.

Hur det går på Stadion? 2–0...till ljusblått så klart!

Peter Åhlander - ordförande i MFF Support – och en kille som längtar efter nästa underbara uttalande av Zlatan ”Buster” Ibrahimovic