Fansens röst

Äntligen, äntligen

NYHETER

är det dags för det som jag gått och väntat på sedan november förra året. Det jag tänker på är förstås IFK:s premiärmatch mot Elfsborg på söndag. Aldrig förr har det varit ett sådant drag som i år inför en premiärmatch på Parken. Redan i mars startade IFK en enorm marknadsföringskampanj.

Peking fanz har under den pågående IFK-veckan fått en egen shop nere på stan där de numera riksbekanta Stå upp för Peking-kalsongerna blivit en riktig försäljningssuccé.

Lägg därtill att Peking fanz nya skiva Parken med 19 helt nya hyllningslåtar till IFK släpps i veckan.

När man pratar

med folk snackas det fotboll och IFK i synnerhet som aldrig förr.

Kort sagt: Det råder en längtan i Norrköping, en längtan efter fotbollsfest.

Förutsättningarna för att det i morgon verkligen skall bli en riktig fotbollsfest är dessutom på topp. Laget har imponerat under försäsongen. Förlusten i genrepet mot Halmstad tror jag bara var bra för laget, så att de kom ner lite på jorden efter sin långa segersvit. Det har sålts säsongsbiljetter och förköp som aldrig förr. Vi i Peking fanz har aldrig varit fler medlemmar. I morgon bitti kommer turistchefen, vår halvgalne norrman Reidar Svedahl, att bjuda på världens största frukost i Louis De Geer-hallen.

I Tennishallen

i direkt anslutning till Parken anordnar Peking fanz uppvärmning med musik, mat och dryck. Dit förväntas även alla guliganer komma för att i kamratlig anda ladda inför matchen. Den som inte är på matchen i morgon lär missa något.

Det är bara två saker som oroar mig inför premiären, vädret och resultatet. Jag kräver sol och vinst. Till Pohlman och spelarna vill jag bara säga: Våga inte svika mig.

Fredrik Sandberg - kassör i Peking fanz