Fansens röst

Äntligen får vi se allsvensk fotboll

NYHETER

igen och det har ringt på min mobiltelefon hela veckan. Det är nya resenärer som plötsligt kommit på att det är faktiskt snart dags, den allsvenska premiären borta mot Hammarby! Stressade röster som frågar om det fortfarande finns plaster kvar på bussarna ner till Stockholm.

För visst har alla Gif-fans i minnet hur det gick i fjol. Vi var nykomlingar och fullständigt nederlagstippade när vi överraskande (inte för oss supportrar) vann med 1–0 borta mot Hammarby.

I år är det alltså dags igen, en favorit i repris. Äntligen, som man har längtat. Annars har året börjat som man förväntade sig att det skulle göra.

Giffarna blir placerade

sist och näst sist i den allsvenska sluttabellen i de flesta tips man ser och man är så van vid det här laget så att man bara rycker på axlarna och tänker tyst för sig själv ”ja, ja, vi får väl se”.

Med nyförvärv som Marko Tuomela och Hasse Bergh har vi fått in två spelartyper som vi saknade i fjol och breddat truppen ytterligare. Lägg därtill på minnet att vi tog poäng mot samtliga lag förutom Öis i fjol. Sedan har Leif ”Foppa” Forsberg börjat försäsongen lysande, fortsätter han så här törs jag lova att vi får se en hel del mål på Ip i sommar signerade ”Foppa”. Ip ja, i fjol Sveriges kanske sämsta arena, men nu på väg mot en av Sveriges bättre i och med totalrenoveringen.

Som Gif-supporter

ber man varje kväll en stilla bön för att den ska hinna blir spelklar till hemmapremiären mot Häcken.

Men det är långt dit, först är det som sagt bortamatch mot Hammarby och jag känner på mig att jag kommer att ha all anledning att jubla tillsammans med de andra drygt 500 nedresta GIF-supportrarna efter lördagens match.

Andreas Lindman - vice ordförande Patronerna