Flickan: Här våldtogs jag

Attackerad av pojkgäng

NYHETER

GÖTEBORG

Den 15-åriga flickan berättar att pojkarna förgrep sig på henne en efter en. Hennes motstånd var förgäves.

Hon uppger att de först började tafsa på henne när hon var på väg från en fest. Hennes båda kompisar lyckades slita sig loss och fly.

Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
KOMPISARNA LYCKADES FLY Den 15-åriga flickan och hennes tjejkompisar var på väg från en fest i Frölunda i västra Göteborg. De mötte ett gäng killar och började prata med dem. Efter ett tag började flera i gänget slita och tafsa på flickorna, men två lyckades slita sig loss. "Enligt flickan är det flera personer som våldtagit henne. Vi har ingen anledning att misstro henne", sa kriminalinspektör Åke Pettersson i natt.

Polisen hade i morse inte gripit någon misstänkt.

Den 15-åriga flickan befann sig på en fest i en lägenhet i Frölunda i västra Göteborg. Strax efter klockan elva på fredagkvällen bestämde hon sig för att lämna festen tillsammans med sina två år äldre väninnor.

Gänget började tafsa

Flickan uppger för polisen att de utanför den lägenheten där festen ägde rum stannade för att prata med några killar i hennes egen ålder. Efter några minuter började flera i gänget att slita i och tafsa på henne. Hennes kamrater lyckades fly från platsen.

- Enligt flickan är det flera personer som våldtagit henne. Vi har ingen anledning att misstro henne. Vi utgår från att det är grov våldtäkt, sa kriminalinspektör Åke Pettersson klockan två i natt.

En stökig kväll

Det var mycket ungdomar på plats i området. Det hade varit stökigt hela kvällen och en polispatrull kom till platsen vid halv tolv. Patrullen hade kallats dit för att avstyra ett bråk mellan två gäng.

När polisen kom till platsen var våldsamheterna över.

Fram kom istället en chockad 15-årig flicka som uppgav att hon blivit våldtagen.

Hon berättade att flera personer hade förgripit sig sexuellt på henne. Hon har inte kunnat uppge hur många. Allt hon kan säga är att det var flera.

Enligt polisen ska de misstänka övergreppen ägt rum utomhus mellan två fastigheter i området.

Vallades på platsen

På lördagsmorgonen vallades flickan på brottsplatsen och berättade exakt vad hon varit med om.

Den 15-åriga flickan fördes efter den misstänkta våldtäkten till Östra sjukhuset för att senare flyttas till Sahlgrenska. Hon hade inte några fysiska skador.

Polisen hoppas under dagen få resultaten av den medicinska undersökningen.

Polisen ville i natt inte kommentera om flickan, hennes kamrater eller någon av de övriga som fanns på platsen kunnat identifiera några av gärningsmännen. Ett tiotal personer förhördes under gårdagen.

- Vi räknar med att klara upp detta, säger Åke Pettersson.

Fredrik Engström

ARTIKELN HANDLAR OM