Våldsamma upplopp bland områdets ungdomsgäng i natt

NYHETER

Ungdomsgäng jagade varandra med basebollträn och knivar i natt. Den misstänkta gängvåldtäkten har chockat och upprört Västra Frölunda.

Polisen fick vid flera tillfällen bryta upplopp i bostadsområdet. Under dagen igår uppstod flera bråk mellan två gäng. Halv tolv i natt blev det upplopp.

Ett mindre gäng, varav några skinnhuvuden utrustade med kniv och basebollträ, jagade ett större gäng på 15 yngre personer med utländsk bakgrund. De hävdade att personer i den andra gruppen deltagit i gruppvåldtäkten. När tre polispatruller anlände skingrade sig gängen.

Flera av de ynglingar Aftonbladet pratat med, som hörts av polisen i går, verkar inte ta händelsen på allvar utan pratar nedsättande om flickan som berättat att hon blev våldtagen.

”Det var ingen våldtäkt”

Ett vittne som säger att hon befann sig i närheten av händelsen säger att det aldrig var någon våldtäkt. I stället ska några pojkar i gänget ha tagit flickans väska och sedan vägrat att lämna tillbaka den.

– Då sa hon att hon skulle säga att de våldfört sig sexuellt på henne om hon inte fick den åter. Flickan fick tillbaka väskan och gick därifrån. Det var ingen våldtäkt. Inte ens nära, säger vittnet.

Flera av dem som befann sig vid platsen för den misstänka våldtäkten kallades i går till förhör hos polisen. Polisen genomförde även dörrknackningar.

Två bröder pekas ut

Flera pekar ut två bröder som ansvariga för att ha tagit initiativ till gruppvåldtäkten.

– De har vid tidigare tidigare tillfällen skrutit över hur de våldtagit flickor. Hur de gått in en och en och haft sex med tjejer som inte klarat att göra motstånd. De har ganska öppet berättat om vad de tvingat tjejerna att göra och vilka ställningar de använt, säger en flicka som bor i området.

Fredrik Engström

ARTIKELN HANDLAR OM