Fansens röst

NYHETER

Det är så kul att vara gul sjöng Guliganerna i söndags.

Det är verkligen uppåt i hela IF Elfsborg och bland oss supportrar. I söndags morse gick chartertåget från Borås till Norrköping. Sedan vi kom tillbaka till allsvenskan 1997 har vi åkt chartertåg några gånger om året. Denna gången åkte vi med ett specialtåg, förstaklassvagnar och pubvagnar. Ett svenskt Orientexpressen, kan man säga.

Som vanligt blev vi väl mottagna i Norrköping. I stället för poliser mötte personalen på destination Norrköping oss med frukost.

Vid Idrottsparken var det stor supporterfest anordnad av Peking fanz, med flera band som spelade. Vi har träffats före matcherna sedan deras supporterklubb bildades 1997. Det är underbart att ha en fin relation med andra fans.

Matchen behöver jag väl knappt nämna – 3–0 seger på bortaplan i en seriepremiär har jag aldrig upplevt förut. Och otrolige Anders Svensson, han gör ju bara snygga mål!

Partytåget hem till Borås var minst sagt glatt.

Det kommer att bli en kul gul påsk för oss supportrar. Två hemmamatcher på fyra dagar, först Frölunda i cupen i morgon (på Bodavallen) och sedan allsvensk hemmapremiär mot Malmö på annandagen. MFF Support är inbjudna av Guliganerna till supporterfest på Mc Ewans före matchen. Det blir lite pytt och öl och mycket fotbollssnack.

Långfredag är det Elfsborgsdagen i djurparken, alla Elfsborgsspelare kommer att vara där och vad jag har förstått cirka 8 500 besökare. Härligt, så klart. Om nu inte alla dyker upp samtidigt, då blir det kaos.

Fotbollsintresset är stort i Sverige nu, större än på många år. Jag vet, eftersom jag har varit med sedan 1961. Därför känns Sportbladets nya sidor för fansen som ett bra initiativ.

Torbjörn Lindeberg (Superelfsborgare och vice ordförande i Guliganerna)