De kom över på fel sida

Fem döda i våldsam bilkrasch

NYHETER

Familjens bil kom över på fel sida av vägen. En lastbil kom från det andra hållet.

Lastbilschauffören hann inte väja.

Mamma, pappa, två barn och deras mormor omkom vid den våldsamma kraschen.

Foto: POLISEN LULEÅ
FRONTALKROCKADE med lastbil Familjens bil kom över på fel sida av vägen och krockade med en lastbil. En kvinna och en man i 40-årsåldern, deras barn, fem och sex år gamla, och kvinnans mamma omkom omedelbart i den våldsamma kraschen. Den tragiska olyckan inträffade på E4 vid Rutvik, åtta kilometer norr om Luleå. Allt tyder på att de båda fordonen frontalkrockade.

Den tragiska olyckan inträffade strax efter klockan fyra i går på E4 vid Rutvik, åtta kilometer norr om Luleå.

Fem ambulanser från Boden och Luleå kallades till katastrofplatsen. Men inget kunde göras för de fem passagerarna i personbilen, en Volvo.

Omkom omedelbart

- I personbilen färdades en man och en kvinna i 40-årsåldern, deras två barn, en flicka på fem år och en pojke på sex år, samt barnens mormor i 65-årsåldern, säger Bo Strömbäck, närpolischef i Luleå.

Samtliga omkom omedelbart.

- Enligt lastbilschauffören kom personbilen över på fel sida av vägbanan, berättar Bo Strömbäck.

Bilen totalförstördes

Olyckan inträffade på en raksträcka och allt tyder på att de båda fordonen frontalkrockade.

- När vi kom till olycksplatsen tyckte vi först att vi såg ett livstecken hos en av personerna, men när läkaren kom så konstaterade han att även denna person var död, säger Stefan Berglund, ställföreträdande räddningschef i Luleå.

Kollisionen var mycket kraftig och personbilen totalförstördes. Polisen bedömer att båda bilarna höll en hastighet på cirka 90 kilometer i timmen.

Chauffören chockades

Lastbilschauffören, en dansk man i 45-årsåldern, undkom med lindrigare skador men han chockades svårt och har ännu inte kunnat höras av polisen. Han fördes till Sunderby sjukhus mellan Boden och Luleå.

Fyra av de omkomna bodde i Luleå. Mormodern kom ifrån Lidingö utanför Stockholm. De närmast anhöriga har blivit underrättade. Polisen kommer att utföra en teknisk undersökning av de båda fordonen samt av olycksplatsen.

Petra Axlund