”Mamma litade aldrig på Sophie”

Ny kris skakar den brittiska kungafamiljen

NYHETER

LONDON

Det är kris i den brittiska kungafamiljen.

Prins William anklagar grevinnan Sophie av Wessex för att vara falsk och opålitlig.

Hans far, prins Charles, försöker stoppa sin bror prins Andrews uppdrag som handelsambassadör.

Foto: AP/UK PRESS
osams med sin faster Lady Dianas äldste son prins William står inte på god fot med sin faster Sophie av Wessex. Hennes kommentarer om lady Diana har lett till att han inte längre litar på sin faster. "Min mamma litade aldrig på henne och sa till mig att inte göra det heller. Nu vet vi att hon hade rätt hela tiden", säger han.

Det har varit två riktigt tuffa veckor för drottning Elizabeth.

Varje dag kommer nya avslöjanden om familjemedlemmarna.

Nu har drottningen fått nog.

Hon kommer att ställa sin son Edward och sin svärdotter Sophie av Wessex inför ett ultimatum. Antingen lämnar de sina affärsverksamheter eller så förlorar de många av sina kungliga privilegier. De kommer inte heller att få utföra några officiella plikter om de inte ger upp sina karriärer.

Jämför sig med Diana

Även prinsessan Dianas äldste son prins William är förbannad på Sophie av Wessex.

Kommentarerna om hans mamma under mötet med den förklädde reportern från News of the World har lett till att han inte litar på sin faster längre.

- Min mamma litade aldrig på henne och sa till mig att inte göra det heller. Nu vet vi att hon hade rätt hela tiden, säger prinsen till en kamrat, rapporterar News of the World.

Att Sophie av Wessex jämför sig själv med Diana och under mötet med reportern beklagade sig över att människor förväntade sig att hon skulle ta den döda prinsessans plats, ska också ha upprört prins William.

- Hur vågar hon jämföra sig med min mamma. Min mamma var en prinsessa, en lady.

Prins Charles vill stoppa utnämning

Som om detta inte vore nog har prins Charles kritiserat sin bror prins Andrews vilda liv.

Nu försöker kronprinsen stoppa utnämningen av prins Andrew till handelsambassadör för Storbritannien, skriver tidningen Sunday People.

Han är rädd att Andrews playboy-fasoner kommer att resultera i fler kungliga skandaler.

- Prinsen av Wales är mycket bekymrad. Han tror inte att Andrew kommer att kunna motstå frestelsen att kombinera nytta med nöje, säger en källa på Buckingham Palace till Sunday People.

Elisabeth Lindham, London