Fansens röst

NYHETER

Äntligen har allsvenskan sparkats igång!

Nu är det endast två dagar kvar till hemmapremiären, en dag man gått och väntat på sen den 4 november.

Att vakna upp på morgonen med den speciella känslan man har matchdagen, att ta sig till Dick Turpin för att träffa sina vänner och ta några kalla och ladda upp alltmedan stämningen höjs, att bege sig till norra och hälsa på sina polare för att sedan ställa sig på ”sin” plats. Äntligen dags att vakna upp ur dvalan!

Vill även passa på att välkomna alla motståndarlag och supportrar till Råsunda, ni kommer inte att få någonting till skänks i år – welcome to hell!

Det är smått otroligt vilken utveckling fotbollen har genomgått de senaste åren. Det var inte alltför många år sen man var tillfreds med en publiksiffra som nådde upp till 10 000. I dag är det en besvikelse om publiksiffran hamnar under denna gräns. 15000 i publiksnitt är imponerande, men frågan är om det räcker i år?

Jag vågade inte tro på 2 000 gnagare i Malmö, men så blev det och jag undrar hur många det då blir nästa söndag i Norrköping med kort resväg, matchstart 13.30 och ASK-priset 120 kronor?

Många AIK:are hade planerat att åka till Örebro i förrgår. En del var på väg, andra fick avbryta i sista sekund. Att ställa in en match utan någon som helst förvarning är under all kritik.

En alternativ spelplats borde ha stått klar, särskilt med tanke på att de tidigt visste om hur väderutsikten såg ut. Alternativt datum är på torsdag, tre dagar före Norrköping borta.

Hade det inte varit för att en Uefacup-plats står på spel, ser jag ingen anledning i att ställa upp i Svenska cupen, som alltmer känns som en parodi.

Mikael Skogqvist (Allmänna supporterklubben som väntat fem månader på matchen mot Örebro.)