Fansens röst

NYHETER

Då har det hänt IGEN!!

En fotbollsmatch har blivit flyttad, något som vi djurgårdare mer eller mindre lärt oss att leva med, men det faktum att det är ett så vanligt förekommande scenario för oss gör ju inte att frustrationen blir mindre.

Det är skandalöst att man låter några lönnfeta poliser utan minsta idrottslig talang få sitta på sina feta arslen och bestämma över ett lags öde.

Den matchen som i veckan blev flyttad till Göteborg på grund av att säkerheten inte håller måttet är en match i Svenska Cupen, och det kommer sällan mycket folk till dessa matcher.

Det var 3 000 personer på Stadshagen under träningsmatcherna i vinter utan några incidenter och det lär knappast komma fler på en cupmatch i Eskilstuna klockan 13.30 – matchen skulle utan problem vara genomförbar.

IFK Göteborg som knappt har några bortasupportrar i allsvenskan kommer väl knappast att ha några på en cupmatch och avdelningen interna bråk lämnar vi mer än gärna åt Black Army, så risken för bråk i samband med matchen anser jag vara lika små som att Hammarby skulle vinna något.

Är vi så fruktansvärt farliga konkurrenter att beslutsfattarna hela tiden måste visa oss hur mycket dom föraktar oss och hur lite dom unnar oss framgången? Den här matchen kan innebära stora förluster om vi förlorar, det hägrar Europaspel i fjärran.

Vi ska visa dessa tomtar att inget, absolut inget kan stoppa oss från att inta varenda stad som Dif spelar i.

Nästa anhalt för det blårandiga korståget är Helsingborg?och hittar ni någon ö flytande ute i Öresund så är det bara ännu en stad som vi sjungit bort.

Richard ”Garm” Edberg (en järnkamin som älskar Micke Dorsin Micke Johansson och bortamatcher i Helsingborg Malmö Karlstad och Gävle)