Fansens röst

NYHETER

Varför Häckensupporter, frågar ni?

Kim Källström, svarar jag!

Jag ska förklara.

När sonen för två år sedan bytte Lundby mot Häcken fick jag upp ögonen för fotboll. Sporadiskt började jag gå på A-lagets matcher och jag förundrades ganska snart över att en så ung kille som nummer åtta kunde spela en sådan sambafotboll. Det gick inte att undgå att lägga märke till Kim Källström, och det var han som fick mig att återvända till Rambergsvallen.

Nu är jag fast i förälskelsen till detta gulsvarta drömlag.

Och gissa hur jag mådde i söndags (att vänta in en allsvensk premiär tar på krafterna vill jag lova!)?

På ett underlag som inte var av denna värld och med duggregn och blåst bjöd vårt Häcken på toppspel.

Laget hade en hel del oflyt förra säsongen som jag tror berodde på ett generellt dåligt självförtroende. Nu har vi Torbjörn Nilsson som tränare och han kan nog tillföra det jag har efterlyst, mental träning. Men Torbjörn är inte Gud, som någon sa till mig.

Det vet jag. Torbjörn är Torbjörn. Men det räcker för oss och det räckte för att slå svenska mästarna.

Efter en, i min upplevelsevärld, smärtsam tystnad på G-sektionen har vi äntligen fått i gång en supporterverksamhet. Det är det här laget värt.

Hoppas vi kan göra bra ifrån oss på de allsvenska arenorna.

Ett ljust minne från förra säsongen i klacken var det som hände när vi fick påhälsning av några rasister i hemmamatchen mot Öis. Vi drog då till med: ”Inga rasister i våran klack” och Öis-fansen hängde på. Det var en härlig känsla att då stå enade mot denna ovälkomna påhälsning och öppet ta ställning mot dem!

Idrottssverige har i olika sammanhang tidigare tagit ställning mot rasism och det ska vi supportrar också göra.

Grethe Foss-Ghazarian (geting – kort och gott)