Fansens röst

NYHETER

För några år sedan var en vinst över AIK i allsvenskan något man räknade som självklart. I måndags kväll var det himmelriket på jorden!

Vi supportrar till Malmö FF hade väntat i 531 dagar att få skrika ut vår glädje över tre allsvenska poäng.

Vissa dagar är magiska.

Måndagen den 9 april var en sådan dag. 50 av oss började förbereda Sveriges största konfettiregn redan klockan 12 på dagen. Klockan 16 var Gloria’s Sportsbar i Malmö sprängfyllt av sjungande och skrålande supportrar. Klockan 17.30 marscherade uppåt 800 av oss gemensamt från Triangeln mot Malmö Stadion och allsvenskan. Vi var över 17 000 som slöt upp och hjälpte till att skapa en fantastisk inramning.

Supportrarna är enormt uppskattade av både spelare och klubbledning. Det tydligaste beviset på denna uppskattning är att Malmö FF innan matchstart överlämnade tröja nummer 12 till supporterklubben. Vi räknas hädanefter som klubbens tolfte spelare och ingen annan kommer att få detta nummer.

En handling som saknar motstycke i norra Europa. För oss supportrar är detta en symbolisk viktig och mycket uppskattad gest, men ger oss också ett ansvar som förpliktigar.

Vi har under nio år byggt upp ett förtroende från klubbledningen som är unikt i Sverige. Ett förtroende som vi förvaltade väl i måndags och som jag hoppas att de 600–800 MFF-supportrar som tar sig till Borås på måndag fortsätter med.

Slutligen vill jag bara säga till dem som diskuterar Zlatans värde, mest motståndarlagens supportrar och sura spelaragenter, att oavsett om det är en tavla, hus, konsertbiljett eller fotbollsspelare så är värdet på varan/spelaren varken mer eller mindre än vad någon vill betala. En värdering däremot är bara spekulationer. Ajax var villiga att betala 85 miljoner, alltså är han värd det. Slutsnackat!

Patrik Jandelin (vice ordförande MFF Support)