Fortkörare skyllde på ryska maffian

Åkte fast efter att ha kört 200 på E20

NYHETER

ESKILSTUNA

Mannen var övertygad om att den ryska maffian förföljde honom i en röd Audi. Därför tryckte han gasen i botten på E20 en dag i februari och körde i 200 km/tim mellan Härad och Svista för att komma undan.

Så förklarade han sin fortkörning i tingsrätten, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Men det var inte den ryska maffian som förföljde honom utan två civilspanare från Eskilstunapolisen. De var på väg hem från ett uppdrag i Stockholm när de upptäckte fortköraren i höjd med Scaniarinken i Södertälje. Resan slutade inte förrän mannen svängde av vid McDonalds utanför Eskilstuna.

Tingsrätten litade dock på poliserna trots att de saknade instrument för att mäta hastighetsöverträdelser i den hyrda Audin.

Förklaring hjälpte inte

Fortkörarens förklaring hjälpte inte i Eskilstuna tingsrätt. Inte ens när han berättade att han genom sitt arbete fått frågan från tre okända män om han kunde bilda ett aktiebolag åt dem. Bolaget skulle bland annat smuggla cigaretter från Ryssland till Norge. Männen kunde dock inte få fram folk till en styrelse därför tackade han nej. Efteråt hotades han av män som bröt på ryska och de hade en röd bil.

När den röda Audin dök upp var han säker på att de var ryssarna. Han vågade därför inte stanna innan han kom till McDonalds i Eskilstuna där det fanns mycket folk.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM