Inget positivt från premiären

NYHETER

”Rot int nå mer i det där”.

Alla som sett tv-serien Pistvakt vet att det är så vi brukar säga i Norrland, och efter premiärmatchen mot Hammarby passar det uttrycket utmärkt. För från Giffarnas första allsvenska match för året fanns det inget positivt att ta med sig inför fortsättningen av serien.

Visserligen kom några enstaka spelare undan med hedern i behåll, men laget förlorade på ett sätt vi supportrar inte vill uppleva igen.

Så i stället för att lägga kraft och energi på att analysera vad som gick fel angående förberedelser och inställning lämnar vi matchen bakom oss, övertygade om att Gif Sundsvalls trupp år 2001 kan och kommer att spela som ett helt annat lag i fortsättningen.

På tisdagskvällen hade Giffarna allsvensk kick off tillsammans med sponsorer, supportrar och arenapersonal.

Något märkligt att ha det tre dagar efter premiären men som det blev nu passade det bra, en nystart för Gif redan i andra omgången är precis vad som behövdes. Varken tränaren Anders Grönhagen eller spelarna var särskilt oroade men däremot rejält revanschsugna, något Häcken kommer att märka på annandag påsk. Solen har äntligen börjat lysa över staden Sundsvall och smält undan den mesta snön, den nya norra läktaren står klar på Idrottsparken så när som på taket och Giffarna har sålt fler säsongskort än någonsin.

Det är upplagt för en idrottsfest, då kan man inte som fotbollssupporter vara negativ och gräva ner sig för en förlorad match utan i stället se fram mot de 25 som är kvar.

Som sagt: Nu rot vi int nå mer i det här, utan inleder en segersvit på vår nyrenoverade arena i stället. För kom ihåg att på hemmaplan är Giffarna fortfarande obesegrade i år.

Mattias Byström Ordförande Patronerna