Trist att serien aldrig kommer igång

NYHETER

En ny härlig fotbollssäsong ligger för dörren och en ny utmaning för oss klackmedlemmar och för våran stolthet Örebro Sportklubb.

Det trista är väl då att serien aldrig kommer igång. Inställda premiärmatcher är ett återkommande fenomen år efter år och jag kan inte förstå att något görs åt saken. Hur det svenska aprilvädret brukar vara är ju inte direkt okänt. Det minsta man kan kräva när serien ska starta är speldugliga fotbollsplaner.

I annat fall så kan väl ett lag som ÖSK (två inställda matcher på en vecka) börja på bortaplan, när vi allt som oftast har vädrets makter emot oss på dessa breddgrader.

Hur som helst: AIK på måndag.

Det kommer bli väldigt intressant att följa Örebro i den matchen. Vi hoppas självklart på vinst, varför inte med 2–1, det känns realistiskt.

Många tror att ÖSK ska ramla ur i år, men det ska de inte vara så säkra på. Vi ska försöka göra det vi kan på läktaren för att så inte ska bli fallet.

Det är det första året jag har ett ansvar som ordförande i Black & White Force tillsammans med Jocke Sjöborg. Drömmen är att kunna utmana andra klackar, kanske inte i år men inom en snar framtid.

Vi vet att vi har mycket hårt arbete framför oss.

En viktig del är nog att hitta en egen lokal där supportrarna kan samlas och där även spelarna kan komma förbi och prata fotboll.

Jag tror att det är bra för de yngre i klacken att få träffa sina idoler och få en vi-känsla, och det ska vi jobba för.

Det gäller att vi är lyhörda nu, att vi tar till oss allas åsikter. Vi måste det för att överleva och det är jag säker på att vi klarar.

Lika säker som jag är på att ÖSK blir kvar i allsvenskan.

Eller att vi vinner mot AIK.

Positivt tänkande kan i alla fall aldrig vara fel.

Ronnie Gustafsson Ordförande i Black & White Force