Tv-komiker nära köra över lapplisa

”Jag ville bara låtsasskrämmas”

NYHETER

En känd tv-komiker tog sikte på en lapplisa och tvärnitade bilen framför henne.

I går hölls rättegången mot komikern.

– Jag ville bara

”låtsasskrämmas”. Det var dumt gjort och jag är hemskt ledsen, säger han.

EN SKÄMTGREJ Den kände komikern bad om ursäkt i rätten: ”För mig var det en skämtgrej. Jag är hemskt ledsen för att jag skrämt lapplisan.”

Komikern är en av Sveriges mest populära i sitt skrå och har framträtt i tv ett flertal gånger. I går stod han inför rätta, åtalad för hot mot tjänsteman.

– Allting är väldigt tråkigt. Jag ber verkligen om ursäkt, sa han.

Den 22 februari 1999 skulle han hämta anhöriga på Arlanda. Men planet var försenat och lapplisan hade precis skrivit ut p-böter när han kom tillbaka. Ursinnig skällde komikern ut lapplisan och skrek "jävla svin" .

– Jag tyckte att det var onödigt med p-böter när vi ändå kom. Jag var oförskämd mot henne och skrek en massa dumheter, berättar han.

Tog sikte på lapplisan

Därefter satte sig komikern bakom ratten och började varva upp motorn. Han tog sikte på lapplisan, som i ögonvrån såg bilen köra upp på trottoaren och mot henne. Bilen stannade en meter från lapplisan.

– Han pekade mot mig och skrattade. Jag var både rädd och arg och tänkte att jag måste prata med honom. Men då körde han därifrån, berättar hon.

Pinsamt pojkstreck

Åklagaren Göran Söderberg yrkade i går på en villkorlig dom och dagsböter för komikern som själv anser att händelsen var ett ”pinsamt pojkstreck”.

– För mig var det här en skämtgrej, säger han.

– Jag är hemskt ledsen för att jag skrämt henne, jag trodde aldrig att det skulle sluta så här.

Andreas Harne