Fansens röst

NYHETER

Typiskt med en 0-2-förlust mot Malmö FF när marschen mot SM-guldet inleddes så strålande efter 3-0 mot Norrköping.

Men läktararrangemanget och tifoåret i Borås inleddes i alla fall positivt.

Pappersmosaiken med 8 000 ark samt en stor overheadflagga på ståplats kändes rätt maffig.

Annars rådde det stiltje på just tifofronten bland Elfsborgs supportrar och bland Guliganerna på Ryavallen fram till år 2000. Om sanningen ska fram så var kärnan i Guliganerna inte särskilt intresserade av tifo och när "Tifosi Guligan Division" försökte anordna ett antal läktararrangemang på IFE:s matcher under framförallt 1997 och 1998 så fick de inte särskilt mycket stöd från supporterklubben.

Men så under Guliganernas årsmöte inför säsongen 2000 vände allt. Ordet tifo var en punkt på dagordningen.

Jag var själv närvarande på mötet som en av ledamöterna i Guliganernas styrelse och jag tog på mig ansvaret att försöka inleda någon form av tifo-verksamhet inom klacken. Med stor hjälp av Hannes Rölander tog arbetet fart och ett flertal guliganer visade tidigt intresse att ingå i tifo-gruppen som under våren 2000 tog namnet Guligan T.I.F.O Support (G.T.S).

I dag är vi en grupp på 10-12 man som planerar och anordnar läktarshower på förutbestämda Elfsborgsmatcher.

Vi arbetar efter idén att anordna några få högklassiga arrangemang per säsong i stället för många små och mindre lyckade tifon. Tifo ska ju vara något speciellt på viktiga och publikdragande matcher.

Inför 2001 satsar vi stenhårt och en hel del intressanta saker är inplanerade för att hylla IF Elfsborgs spelare och färger.

Håll ögonen öppna!

Anders Jonsson