IT-konsult slogs sönder av krogvakt

Besöket i Stockholm slutade på sjukhus

NYHETER

IT-konsulten Paiam Zekavat blev svårt misshandlad av en dörrvakt på innekrogen Tiger Bar i Stockholm.

Läkarna försöker nu återställa hans ansikte med fyra titanplattor och arton skruvar.

- De säger att jag kanske aldrig blir helt bra, säger han.

Foto: JOACHIM LUNDGREN
kvar på sjukhuset Paiam Zekavat misshandlades svårt. Läkare på Karolinska sjukhuset behövde fyra titanplattor och 18 skruvar för att någorlunda återställa hans ansikte.

Paiam Zekavat, 29, bor i Sundsvall. Han arbetar som IT-konsult och var i Stockholm för att jobba. I lördags tänkte han gå ut med några kompisar.

- Det var ganska sent när vi bestämde oss för att gå på Tiger bar. I dörren blev vi insläppta men vid garderoben kom det en annan vakt som sa "Du ska ut!", säger han.

Slogs ned med knytnävsslag

Paiam Zekavat berättar att vakten knuffade ut honom från entrén och misshandlade honom med flera hårda knytnävsslag mot ansiktet. Kindbenet krossades, näsan bröts och vänster öga blev helt igenmurat.

- Läkarna har försökt bygga upp ansiktet med titanplattor. Men de säger att jag kanske aldrig blir helt återställd igen, säger han.

På Tiger bar beklagar vice vd Birgitta Lindorf det som hänt och berättar att man inlett en undersökning tillsammans med väktarbolaget Värnet Bevakning som hyrts in för att hålla ordning.

Både hon och Anders Gullström, ansvarig på Värnet Bevakning, erkänner att vakten gjort helt fel som börjat slåss. De framhåller dock att Paiam Zekavat är medskyldig till det som inträffat.

- När det går så långt som till slagsmål krävs det en hel del insatser från motparten, säger Birgitta Lindorf.

Ärendet utreds av polisen

Det stämmer inte enligt Paiam Zekavat. Han var visserligen berusad men inte aggressiv och deltog aldrig i det så kallade slagsmålet.

- Men även om jag hade varit stökig och hotfull är det inte skäl nog att misshandla mig. De var fyra, fem vakter och de hade bara behövt sätta på mig handfängsel och ringa polisen, säger han.

Händelsen kommer nu att utredas av polisen. Misshandeln kan ha filmats av en övervakningskamera och filmen har beslagtagits av polisen.

Andra fall av väktarvåld

Olle Castelius